Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Překlopení Green Dealu do komunitní energetiky.

Pěkný nesmysl.

0 0
možnosti

L62u30b85o21š 37K44r49i76m97l

5. 11. 2022 13:24

Je fascinující sledovat jak se tady tvrdí, že fyzikální zákony neplatí. Všichni jsou pro ostrovní komunitní energetiku, ale za dotační peníze a stabilitu dodávek energie zajistí zadarmo někdo jiný. Také se zapomíná sdělit co to bude znamenat pro život a tím myslím běžné věci jako kdy a jak prát, kdy vařit, a tak se dá pokračovat ....

2 0
možnosti

Když se to očistí od věcí jako "agrivoltaika", je to velmi rozumné. A totéž platí například i pro diverzifikaci a decentralizaci zemědělství.

Společným jmenovatelem je soběstačnost.

1 0
možnosti

Hlásám to již dlouho, energetickým řešení pro bydlení jsou ostrovní provozy, vzájemně propojené v chytré síti. Dnes pod názvem komunitní energetika znovuobjevujeme již dávno objevené. Kromě energetické soběstačnosti to generuje i nová pracovní místa a zakázky pro místní firmy. K tomu virtuální baterie a komunitní decentralizovaná burza cen.

Celkem jednoduché a nenáročné na státní financování. Neznáte náhodou nějaký energetický moloch, pro který by to znamenalo zásadní ztráty na tržbách a který lobuje, hatí a zdržuje všechnu legislativu? Dnes na energetický zdroj musíte mít hromadu plánů, povolení, schválení a dopředu musíte přistoupit na podmínky, se kterými nesouhlasíte. Když vypěstuji mrkev navíc, tak ji prodám, když mi nevzejde tak nakoupím, proč tohle nejde s kilowatthodinou, proč je okolo spousta papírování? Jde o kšeftování, které nemá monopol pod kontrolou, ten monopol, který si platí nejlepší právníky a odborníky na legislativu, ti jsou schopni rozcupovat cokoliv co se jim nelíbí a to naprosto legálně. Spása je pro nás EU, tam není takový problém důležitou legislativu vydat a na naši vládě je jenom postavit se domácí lobby a EU právo implementovat do našeho. Doufám, že tato vláda má na to odvahu, u Babiše bylo jasné, že k tomu nedojde, vzájemné podkopávání mezi monopoly se v této kotlině nedělá od doby opoziční smlouvy. To je taky odpověď na naši vysokou inflaci. Decentralizace energetiky by mohla zahýbat klidným rybníčkem místních oligarchů, ve prospěch Čechů.

2 0
možnosti

Věčně souhlas, ale soucasna vláda je snad ješte větším krytim stavajici lobby centralizované energetiky než je Babis. Rozdíl mezi nimi je asi jen ten, ze když to Babis vidi tak si to radši odmaka sám než si na to najímat nějaké politické aparatciky, i kdyby to byli třeba i profesoři politologie. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS