Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Původce zdražování energií byl včera zástupci vládních stran odhalen.

Je to prý velký nárůst průmyslové výroby v Asii a nedostatečná výroba energie z obnovitelných zdrojů díky nepříznivému počasí !

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Vyřiďte panu PV, že pěkně kecá, překrucuje a říká jen to, co se mu hodí.

4 0
možnosti

Pane VŠ, právě jste udělal totéž.;-)

0 1
možnosti
Foto

Až budete doma sedět v zimě, potmě a odpojíte se od internetu, tak Vám uvěřím. Do té doby jsou pro mě hlášky lidí na internetu nedůvěryhodné. Protože kdekdo píše na internet, že bychom se měli chytnout za nos a přestat spotřebovávat elektřinu. A to píšou ti, kteří spotřebovávají elektřinu tím, že mají připojení, že píšou a u toho si svítí a topí, až a jestli dojde k úsporám ze strany lidí, kteří k úsporám nabádají, tak neubude na internetu ani jeden takový článek.

2 0
možnosti

J94a98n 25R24á62ž

5. 1. 2022 16:31

Jak můžete pustit do oběhu takový žvást!

6 0
možnosti

Když tomu nerozumíte, tak napište - třeba - recept na bábovku.

10 0
možnosti

Tak si zkusme vzít do ruky kalkulačkou místo ideologie a vypočítat si třeba takovouto jednoduchou školní úlohu. Jeleden 2022. Kolik m2 FVP (solárů) potřebujete teď v zimě aby jste si nabili (jen přes den :-)) svou novou TESLU (s baterií 100 kWh)? Nápověda: (4 FVP=6m2=1kWp a to dá celkem 42kWh za celý leden!)

0 0
možnosti

Je leden a dnes mi dodava Solaranlage vykon mezi 24 a 460 W/m².

A to tu prevazne prsi.

0 0
možnosti

D14a36v73i64d 88C40e82c31h

5. 1. 2022 13:36

Akykolvek aktualny system je vzdy horsi v porovnani s nejakym buducim sci-fi systemom. To "fi" znamena, ze to v reale neexistuje. A mozno ani existovat nebude.

2 0
možnosti

Vítr - nestálý, FVE - průměrný denní zisk z instalovaného výkonu panelů - cca 15%. Úložiště - náročné na prostory - astronomické ceny - doba provozu minimální. Smart - grids - fantas magořina.

7 0
možnosti
Foto

To nejsou obavy ze závislosti na Rusku. To je především zájem USA Rusko v dodávkách plynu nahradit. Závislost na Číně nikomu nevadí? Přitom naprostá většina zboží pochází z Číny a za pár let, díky čínské snaze obsadit surovinové zdroje v Africe a jinde, to bude platit i pro suroviny.

7 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že si Rusko koupilo bývalého něněckého kancléře, tak je asi budování závislosti na Rusku logické. Stačí se podívat na německé plány rozvoje plynových elektráren:

https://energy-charts.info/charts/remod_installed_power/chart.htm?l=de&c=DE&source=conv_power_plants

1 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.