Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jedno je jasne. Virus nevznikl nahodou, byl vytvoreny v laboratori. A mutace se vytvari tak jednou za 3 roky a ne 5x do roka.

0 0
možnosti

J60a90n 20D50o95u20š90e82k

6. 12. 2021 14:14

Vám to ale myslí, jen škoda že blbě.

0 0
možnosti

Vazena pani Evo Hauserová. Mohu uprimne zdelit o vasi naivite v nekterych odstavcich vaseho clanku. Snad jen par vas vyvede ze snu "kuti piklu" ve svetovem meritku.

Snad mohu zacit otazkou zda znate mnozstvi korporaci jen na Wall streetu?? (korporace je podlozena cenou akcii, ktere se prodavaji a kupuji na burze. Neni jeden vlastnik). Nebo v Hong Kongu? V Shanghai? Az si odpovite, poznate svuj blabol

Znate vykonost slunecnich panelu? Kdyz dosahnu 20% je to uzasne. Zde v Arizone slunka dost (300 dni v roce je slunecno), ale hodne prachu a vody malo. Ucinost jen na 5%!!! Jeden z nejlepsich materialu pro tyto panely se pouziva maly odpad pri zpracovani zlata. Cinsky patent a je ucinejsi nez vse doposud. Je ho vsak malo.

Vratim se k firme "Apple". Zakladatel je jiz mrtev, ale firma stale se pohybuje na spici firem s nejvyssi dolarovou sumou za akcii. Vsak pred 12 lety byla firma na pokraji bankrotu. Inovace pana Steva Jobse predvedla prenosny telefon s pocitacem uvnitr. Dnes pouziva operacni system "Android" od firmy "Google" a plati roality. Kompetice velika, Samsung, Nokia, Motorola a dalsi je nenechavaji spat na vavrinech.

To jsem jen poukazal na tri vase firmy , piklujici proti svetu. Vse jen v mozcich ceskych obcanu, myslici jeste podle byvaleho "Rudeho Prava". Uzasne....!!

1 0
možnosti

korporace asi neni myslena konkretni firma ale obecne velky subjekt (ne rodinne zamecnictvi). mimochodem kdyz vlezete do super/hyper/mega-marketu, vite ze jste mys v bludisti? cele tymy psychologu skoumaj chovani zakazniku a je primo vedecky manual kam dat jaky zbozi aby vas donutili koupit nejakou blbost (viz sladkosti u pokladen)

obnovitelny zdroj neni slunce ani vitr, elektriku potrebujete v noci, zime a ne kdyz sviti slunce

takze pro mne obnovitelny zdroj je geotermalni energie, Zeme hreje furt, staci ohrat vodu a foukat na turbinu

ad Apple - nemaj nahodou svuj OS?

1 1
možnosti
Foto

Ale to víte, že kuje. Ono nejde každému o peníze, ale o pocit moci.

Máme tu například takový kousek světa, kde na jednom místě vše vzkvétá, a z toho druhého, kde je nehostinná pouť, se tam střílí. To normální člověk nepochopí.

1 0
možnosti

Vegetariáni a vegáni mě baví. Holandsko se svými vepříny, které zásobují vepřovým celou Evropu, jí určitě lokální stravu převážně rostlinného původu. Mimochodem, jak už bylo napsáno, Holandsko lesy vykácely kvůli lodím a jeho nejvyšší hora je asi 127 m nad mořem.

Když čtu solární technologie, vstávají mi hrůzou chlupy na hlavě. Jsou šíleně drahé a pokud započítáme back-up (baterie), jsou NÁSOBNĚ dražší než jiné technologie. Ale jo, Indie je bohatá a může si to dovolit. Každý ekonomicky vzdělaný člověk Vám řekne, že čistá technologie má několik zdrojů. Termální, větrná u pobřeží (ale jen na podobně vhodných místech) či jaderná. Jenže zelení fanatici jadernou zdiskreditovali. Hodně i inteligentních lidí si třeba myslí, že Fukušima byla tragédie srovnatelná s Černobylem. Houby. Jen v tomto století jsme měli stovky horších. Možná tisíce.

Jeremy Riftkin je člověk, který si myslí, že peníze se dají jednoduše tisknout v tiskárnách. Je potřeba deset miliard dolarů? Vytiskneme si je ... . Pokud mluvíme o nákladech na zbrojení, odhady nákladů na Green deal v EU jsou asi 1,5 HDP. Čechy na zbrojení vydávají asi 2 % a ostatní státy na tom nejsou o moc lépe. A to jde jen o optimistický odhad. Realita je vždy horší, protože se toho spousta rozkrade.

Ano, biologické nastavení je primitivní, ale velice účinné. Bylo nastavováno pár set milionů let (pokud počítáme vyspělejší formy života) a díky tomu jsme tady my. Kdyby naše nastavení bylo jiné, naše geny by skončily v popelnici. Problém je v tom, že paní Hauserové si myslí, že jsou chytřejší než příroda. U přirody jde o jedinné. Zachování a předání našich genů. Tohle dokážeme modifikovat díky kultuře a rozumu. Tudíž neútočíme na vedlejší kmeny. Naopak, kooperujeme s nimi. Ale do rozumné hranice. Když mi někdo poleze na banánovou plantáž, vezmu oštěp a zarazím mu ho tam, kam slunce až do toho okamžiku nesvítilo.

1 1
možnosti

Holandsko lesy vykácely kvůli lodím

Jo, uz Jan Werich sveho casu rikal: kdyz stavet lod, tak v lese.;-D

1 1
možnosti

Tesat do kamene. Trochu odpovídá mému světonázoru: Věřím jen v Pána Boha a v lidskou hloupost (a taky trošku v lidskou moudrost, ale ta kulhá na všechny čtyři).

0 0
možnosti

Holandsko a jeho produkce potravin? To je o tom, že tam je naprostá placka, nikde hory, lesy, jen pole. Takovouhle krajinu chceme všude?

A "směšné" zalidnění Číny? No bodejď, když víc než půlka Číny jsou velehory, pouště a jiné neobývatelné prostory.

Porovnáváte neporovnatelné...

6 0
možnosti
Foto

Ale nezapomínejte ani na široké pláně ruské. ;-D

0 0
možnosti

Proboha, autorko, přestaň zachraňovat svět. Najdi si chlapce, bav se, zasmějte se spolu, mějte rodinu. Prostě žij. Ale nezanášej si hlavu hloupostmi typu- všichni se chytneme za ruce, a společně to dokážeme.. Sportu zdar.

3 0
možnosti

Před 20 lety do mě hučel jeden tehdejší kolega: "lidí je jak s**ček, starej se vo sebe, vo svou rodinu a lidstvo nech na pokoji". Dnes takovým lidem dávám přízvisko "starejsevosobisti" a moc dobře vím, proč takový nejsem.

1 0
možnosti

Jen poznámku k solárům:

Kamarád jezdí se svou thajskou manželkou na dovolenou/návštěvu její rodiny na vesnici nedaleko Udon Thani.

Pokaždé mi říkal, jaká je to škoda, že nikoho nenapadne postavit na nevyužívanou půdu soláry, když tam slunce tak krásně svítí každý den.

Důvod zjistil, když si nakonec syn jeho ženy pár solárů vedle pole instaloval.

Všechno bylo super, než přišlo období dešťů.

To potom jednoho dne vzal vítr nejen soláry, ale i střechy domů.

1 0
možnosti

Syn jeho ženy - to zní zajímavě ... ;-D

0 0
možnosti

Jen pro zajímavost k tomu přelidnění - Země má cca 7 mld. lidí. Kdybychom každému vyhradili 1m2, bylo by to 7000 km2. Což je cca rozloha Jihomoravského kraje. Pokud si tedy představíme, že bychom každého obyvatele Země postavili na čtverec o rozloze 1m2, zabrali by všichni obyvatelé Země pouze Jihomoravský kraj. Vypadá to, že Země zas tak přelidněná není. :-P

1 2
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.