Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

o permafrostu jsem slysel o permakulture poprve a doufam ze naposledy

0 0
možnosti

"Skvělý příklad je Greta Thunberg, trpící Aspergerovým syndromem, který působí až posedlé prosazování toho, co pokládá za správné – a tím ukazuje ostatním „normálním“ lidem naléhavost klimatické krize a reálnost jejího řešení..."

Tahle věta dobrá není. Z několika důvodů. Žádná klimatická krize nebyla vědecky prokázána.

Greta Thurnberg na onom zasedání OSN říkala i naprosto zjevné nesmysly. Reaguje-li nejjvyšší politické shromáždění jako fanatici tak, jak reagovali a přitom odmítli přečíst výzvu oněch vědců, která byla naprosto věcná, je zjevné, že svět se politiků zbláznil.

Když víte o tvorbě klimatu strašně málo, je snadné rozpoutat co, co mimochodem rozpoutává i pan Metelka, jenž Vám pod Vaším posledním blogem sdělil, že Váš ekolog je diletant. Diletant je on.

Klima se mění tak, jak se měnilo v historii země vždy a není nejmenší důvod se domnívat, že se oteplení dostane na takovou úrověň, která fatálně ohrozí život člověka. Že život člověka zkomplikuje, to nepochybně. Proto měl daleko větší a reálnou pravdu Váš ekolog. Navíc boj s klimatem je naprostý nesmysl, takový boj vyhrát nemůžete, už jen proto, že o tom jak a proč se klima mění neví na Zemi absolutně nikdo absolutně nic.

A to, co dělá EU s tím zeleným údělem je už doslova na blázinec, kde jde o vyhazování peněz oknem. A vůbec tím paní Hauserová nezpochybňuji, že téma životního prostředí je vážná problematika. Řešení Vaším ekologem z Vašeho mnulého blogu stran této tématiky má smysl, jakkoli je jen dílčím řešením. Řešení podle Metelky a spol kolem klimatického panelu při OSN je naprostá kravina, na které kdosi jen vydělává. Pan Metelka také – napsal nesmyslnou knihu, za kterou dostal zaplaceno od Green Peace, což už je dnes v podstatě jen extrémistcká organizace na úrovni níboženské sekty bez jakéhokoli rácia.

1 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.