Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kravčík je diletant...

0 0
možnosti
JV

J73i13ř16í 41V10a22c70a

8. 10. 2019 9:29

Část zisku z prodeje CO2 odpustků dostávají ekologická hnutí - tak je to nastaveno.

Dokud CO2 odpustky nikoho nezajímaly, dostávali málo peněz. Tím jak se teď zdražily, tak dostávají více peněz.

Tvrdit, že proti-CO2 aktivisti jsou dobrovolníci jde proti elementární logice.

0 0
možnosti
JV

J94i32ř72í 49V45a63c26a

8. 10. 2019 9:22

Logika věci je jasná - svět ovládají prachy a i když si to ekologisti neuvědomují, tak jejich akce jsou podporou určitého byznysu (proti jiným byznysům).

Zmenšením výkyvů teplot by se odstranili téměř všechny negativní důsledky oteplování (desertifikace, která podle Kravčuka globální oteplování naopak vyvolává) Např. Švédsku by celkové oteplení jen prospělo.

O to stromy a vegetaci se musí starat lidi - tam jedině se dá očekávat při správných informacích ohled na 7 generací dopředu - nikoliv korporace, jak je tomu teď.

0 0
možnosti

Ke globálnímu vysušování planety zcela určitě nedochází, když jsme svědky tání ledovců nejen v Arktidě, ale i na souši, a tím i zvyšování hladin oceánů a objemu vodních par v atmosféře. Spíš bych se přimlouval za tu variantu, že odlesňováním (ať už úmyslným, nebo vlivem různých kalamit) a zástavbou zemského povrchu měníme přirozenou rovnováhu koloběhu vody v přírodě. A vyšší objem CO2 tomu jen napomáhá.

0 1
možnosti
JV

J77i62ř37í 45V84a11c22a

8. 10. 2019 9:23

Blbost ... ta postupující dezertifikace je viditelná ... i na Jižní Moravě.

0 0
možnosti
Foto

Během přeměny vody ze skupenství kapalného na pevné voda nevstřebává energii, ale naopak ji uvolňuje v podobě latentního tepla. Energii "navíc" potřebuje naopak při tání, protože je třeba k rozpohybování molekul.

1 0
možnosti
JT

J39i38r63i 98T67i84c72h74y

7. 10. 2019 17:33

Jeste vyraznejsi je to pri zmenach z kapaliny na paru. Povsiml jsem si te chybicky, nicmene souhlasim s nazory toho odbornika.

0 0
možnosti

No, on graf zvyšování koncentrace CO2 v atmosféře v čase je téměř totožný s grafem zvyšování počtu obyvatelstva na Zemi v témže čase. Průběh teplot v tom čase má zcela jiný průběh. Panel klimatu u OSN a vědci tam soustředění staví (nelze jinak) na proxy-datech a současných krátkodobých trendech grafu teplot ve stejném čase. Nezahrnují tak minulost, kde ony teplotní řekněme anomálie vysvětleny nejsou. Vědci v opozici mající pravdu oponují-li možnou nepřesností a soustředění se na boj s tou koncentrací CO2 právem zpochybňují mj právě proto, co Vám stran peněz Váš ekolog sdělil. A má dle mého názoru pravdu.

Tam, kde byla Gréta, tam nesměla z vůle generálního tajemníka (politika) ta vědecká komunita v opozici doslova žebrající, aby její petice na témže shromáždění, kde Gréta byla, zazněla s výzvou na debatu na nejvyšší vědecké úrovni.

https://www.washingtontimes.com/news/2019/sep/29/scientists-tell-un-global-climate-summit-no-emerge/

https://www.washingtontimes.com/news/2019/sep/29/scientists-tell-un-global-climate-summit-no-emerge/

Nechte si přeložit, nevládnete-li angličtinou.

Mimochodem Al Gore, který tuto politiku na základě předběžné opatrnosti (nikoli vědeckých důkazů) prosadil je přímo spojen z byznysem, který na takémto „boji“ s klimatem vskutku vydělává. Ty peníze takto hrají roli v politice vždy, ať jde o cokoli. Přestože jsme o 15 let dál. Podstata toho „boje“ zůstává stejná. Mimochodem půvabné na boji politiků s CO2 je skutečnost, že jádro v energetice by tu koncentraci CO2 snížilo razantně, ale ekoaktivisté (v Německu a Rakousku zelení zcela zjevně) ve světě jádro zablokovali.

0 0
možnosti
JT

J47i71r37i 92T38i89c64h69y

7. 10. 2019 17:36

Ty dukazove grafy byly zfalsovany, vybraly se jen ty casti, ktere s hodily pro obdobi oteplovani.

0 0
možnosti
Foto

CO2 je součástí atmosféry. Bez něj zmrzneme.

2 0
možnosti
Foto

Otázka je, zda vůbec nějaká klimatická krize existuje. Zda nejde jen o jeden z přírodních klimatických cyklů.

Voda ubývat nemůže, protože by to bylo proti zákonu o zachování hmoty. Jen se oblasti, kde je jí dost a kde málo posouvají.

Z lokálního hlediska je ale nějaký zásah na místě. Tzn. obnovit schopnost zemědělské půdy vodu pohlcovat a udržet. V tom se za 30 let u nás nic neudělalo. Naše "tržní JZD" se k přírodě chovají snad ještě bezohledněji, než bývalá JZD za socíku.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu až na tu,že naše JZD si koupili lidé jako je Babiš, Toman a další a ti hospodaří stejně jako JZD. Půdu jako jézeďáci stejně plundrují. Stačí se podívat za hranice do Rakouska, Bavorska, jak se hospodaří tam.

2 0
možnosti
ZH

Má intuice také říká, že má pravdu. A to také v souvislosti s tím, že kolem CO2 je už nabalený obrovský tok peněz (různé emisní povolenky atp.) a že alarmisti neváhali zneužít nemocné dítě k vyloženě zlým projevům. To jsou pro mě jasné signály, že CO2 alarmisti (tedy ti, kteří mají vejvar z toho koloběhu prašulí) sprostě lžou.

3 0
možnosti
Foto

Píšete "ekologové", ale z kontextu vyplývá, že se jedná o ekologické aktivisty.

Totiž: Ekologie je věda, Ekologický aktivismus je ideologie a to je podstatný rozdíl.

Mezi Ekologickými aktivisty bezpochyby převažují idealisté, ti ale, bohužel, dělají užitečné idioty Ekologickým lobbistům pracujícím pro ty, co z toho mají vejvar.

7 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.