Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Ta vize mi připomněla Neználkovy příběhy. V Malíkově se žilo přesně tak.

1 0
možnosti
VM

V27á90c51l94a95v 55M38a12c69h

27. 9. 2019 18:52

Jakékoliv úvahy o CO2 neutrální ekonomice jsou bez JE čiré pokrytectví

1 0
možnosti
JL

Zajímavý příspěvek. Jen jaksi abstrahuje od zbytku světa, kde se má, jak je mi známo, dít toto: Čína bude růst a bohatnout, Afrika nebude bohatnout, ale bude v ní čím dál víc lidí - asi 2 miliardy? - přičemž bude logicky vysychat, už teď je tam dost sucho - třeba na Sahaře. Čína a Indie vbrzku vyplodí dohromady 3 miliardy lidí, přičemž tyhle země pořád technicky a stavebně rostou.....Co bude dělat Evropa, zase není tak důležité (9% produkce CO2) a co bude dělat malé Česko, je v podstatě jedno. My důchodci už skromně žijeme, já třeba z 15 000 kupuju v našem Lídlu zaručeně nejmenší dávny potravin, bez piva, vína, lihovin i masa. Auto jsem nikdy neměl. Podle mého názoru je katastrofa lidské myšlení - růst růst a mít se líp - to je hlavní problém.

2 0
možnosti
JH

Zajímalo by mě scénáře :

1. Můžeme zachránit planetu vybudováním 200 jaderných elektráren.

2. Nenene jaderné elektrárny ne, to radši ať...

Jak je tedy pořadí hodnot?



2 0
možnosti
Foto

Jenže na zeměkouli je řada velikých lokalit, kde na nějakou budoucnost kašlou. Tam se žije ze dne na den. Evropa představuje asi jen 7%, takže i kdybychom se přetrhli, v globálu to vidět nebude. A vliv ČR - ten už je úplně zanedbatelný.

Dobře, někdo mocný (že by Hrad?) vyvine strašlivý nátlak na tyto ekologicky zaostalé krajiny a lidé v nich se začnou chovat k přírodě i klimatu velmi šetrně. Bude to stát spoustu peněz a úsilí. A po nějakých dvaceti letech se zjistí, že se vůbec nic nezměnilo, oteplování pokračuje vesele dál, jen větším tempem. Soudruzi klimatisté asi někde udělali chybu.

To je scénář!

Protože než začnete něco napravovat, musíte mít stoprocentní jistotu, že znáte příčinu.

Otevřete si atlas na stránce, kde je průřez matičkou Zemí. Nahoře jsme my, pod tím nějaké tektonické desky a pod tím - peklo. Magma! A ještě hloub jádro.

A tam se dějí neznámé pochody - třeba pomalá řetězová reakce radioaktivních prvků. Magnetické pole Země se začíná už zase posouvat - proč? A nezačíná se tak koule vlivem gravitace smršťovat, kterýmžto tlakem se jádro začíná víc zahřívat?

Nepřijde ta katastrofa spíše zevnitř?

Otáčí se tuhý povrch Země synchronně s jádrem? Nedochází tak k tření a vzniku tepla navíc?

Brr!

2 0
možnosti
RO

Nějak jsem se nedočetl v čem že ta jaderná energie je tak hrozně nebezpečná. V čem že je dražší než likvidace krajiny solárama a větrníkama.

O těch lesích toho asi moc nevíte, ale cpete to sem, jakože za to může nějaká katastrofa, ale za ty lesy jsou zodpovědní ekologové jako vy.

Ekologové prosazují elektromobily, což je snad mnohem horší než cokoli jiného a hlavně pro ekologii.

Ekologové jako vy nás a sami sebe stále střílejí do noh.

A pokud se řadíte mezi Sci-fy , tak jste nějak pozapomněla na jadernou fůzi, do které (ač je to možný nový milník lidstva) jsou investovány oproti ekonesmyslům minimální finance.

3 2
možnosti
GH

G32e90o82r68g21e 61H93o31l53y

27. 9. 2019 14:07

Souhlasim s Vami...zavzpominal jsem jak jsme chodili na zakladni skole v Praze hledat mandelinku brambororou po parcich, nacvicovali zakrytim se papirovymi plastenkami a zalezanim pod lavice nasi zachranu proti radiaoaktivnimu odpadu, atd.

0 0
možnosti
Foto

Dalo se očekávat, že proti Vaší úvaze a zamyšlení nebudou padat žádné ťěžké argumenty.

0 0
možnosti
Foto

Však by to byla diskuse podobná té, zda si do rajského jablka kousl dřív Adam nebo Eva.

1 0
možnosti
FL

Babiš řekl, že naše budoucnost je v jádře a že Česko normy splňuje. Ve všem co řekl o klimatu měl pravdu. (Druhý odstavec článku jsem už nečetl). Názor zasvěceného odborníka na klima, je pro autorku zde:

http://www.osel.cz/10744-me-prosby-k-studentum-pred-dalsimi-stavkami-za-klima.html

1 0
možnosti

Kdyby šílení ekologisti neblokovali výstavbu nových jaderných elektráren, tak by uhelné mohly být už dávno odstaveny.

1 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.