Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odkladem očkování na pozdější dobu vystavíte děti riziku nákazy chorobami, jejichž původce může mít každý z nás v krku. Pro malé dítě mohou být smrtelné.

Stejně tak lze při pozdějším očkování očekávat větší výskyt nežádoucích reakcí, protože zralejší imunitní systém staršího dítětet se může více "splašit" než u mladšího dítěte, jelikož už je výkonnější.

Všimněte si, že třeba na španělskou chřipku umírali spíše mladí dospělí, jejichž imunita byla v dobré formě, než malé děti a starci. Při virových chorobách totiž tělo vlastně ničí samo sebe (ve snaze zničit vlastní buňky nakažené virem .... virus je totiž "zotročí" a začne se v nich množit, dokud buňku nevyčerpá).

Takže bych to nechala na odbornících ze strany zdravotníků. Jsem přesvědčená, že laici do toho nemají co mluvit.

3 0
možnosti
Foto

nemám nic proti očkování. Je však nutné brát v potaz výjimky a řešit je individuálním přístupem, nikoliv sankcemi.

A pokud dojde, i přes varování rodiči k újmě na zdraví dítěte, což se již mnohokrát stalo, je třeba brát k zodpovědnosti lékaře.

2 0
možnosti
Foto

R^zlatá střední cesta je vždy nejoptimálnější a extrémy vždy škodlivé-shrnula jste to skvěleR^

0 1
možnosti

Přídavné jméno "optimální" nelze stupňovat.

0 0
možnosti

Měnit zaběhnutý systém očkování je riziko. Pokud se například zmenší počet nemocí, proti kterým se bude očkovat, může se stát (teď nespekuluji, zda se to stane nebo nestane, to je zcela samostatné téma), že vzroste počet nakažených nemocemi, které byly z povinného očkování vyňaty. Kdo potom ponese následky? Koho budou ti postižení (ať už sami pacienti nebo jejich rodiče, děti a pod.) žalovat? Koho asi, stát... Opět ponechám stranou spekulace o tom, kolik procent ze žalujících budou ti, kteří dnes volají po zmírnění podmínek povinného očkování nebo dokonce po jeho zrušení.

Škody na zdraví jsou drahé, pro stát to bude znamenat několikeré zatížení navíc - péče o nemocné, léčba, odškodné...

Povinné očkování má svá rizika, ale neočkování má rizika daleko větší. Neočkovaní totiž neohrožují jen sebe, ale i očkované. Každý virus totiž neustále mutuje, a je jen otázkou času, kdy zmutuje do varianty, která bude vůči očkování resistentní. A ten čas se zkracuje s druhou mocninou počtu těch, kteří nejsou očkovaní, protože jedině v nich může virus přežívat, množit se a mutovat. Tedy pokud bude neočkovaných dvakrát tolik, co dnes, bude virus potřebovat jen čtvrtinu času k tomu, aby zmutoval do resistentní formy a pak napadl i očkovanou populaci. Ostatně "krásný" příklad máme u viru chřipky, který za pouhý rok zmutuje natolik, že "loňská" vakcína je proti němu neúčinná.

Takže za mně očkovat. Myslím že jakákoliv změna bude k horšímu.

1 0
možnosti

Nevím jak to je dnes s programem očkování, ale troufám si říct, že povinné očkování prověřila doba. Moje a následné generace zažily úplné vymizeni nebezpečných nemocí. Očkování vždy předcházelo pečlivemu vysetreni lékařem, zda je v té chvíli dítě očkování schopné. Diskuse náleží pouze odborníkům a ne biomatkam....

4 1
možnosti
Foto

I54v40a36n 36V74e39s74e58l21ý

27. 11. 2018 9:27

Celé problematice nerozumím "ani za mák". Jedno si však troufnu napsat. Ani nevím zda se v mém dětství očkovalo proti černému kašli (jsem starý jako autorka) a řeknu vám, že bych nikomu, ani největšímu nepříteli, tuto nemoc nepřál. Já ji prodělal ve druhé třídě a bylo to hrozné a to jsem měl ta nejlepší antibiotika co tehdy existovala. Zprostředkovat odpíračům očkování to co si nemocný musí projít nejde, ale mluvit o tom, jakému průběhu onemocnění své děti vystavují by se mělo. jenže oni stejně mají svoji hlavu.

3 0
možnosti

Před pár lety jsem viděl přednášku vědkyně imunoložky o imunitě a očkování a v diskuzi zazněl dotaz na její názor na hexavakcínu. Řekla, že 6 látek zárověň je podle ní moc. Setkal jsem se s lidmi, kteří znají mentálně retardované dítě, které se až do očkování vyvíjelo normálně; mělo silnou reakci. Takže chápu ty, kteří chtějí omezit počet látek podávaných současně. Vedlejší následky očkování rostou s nedostatečně rozvinutou nespecifickou imunitou. Podle mne by měla být větší snaha o identifikaci rizikových jedinců pro závážné následky (informovanost pediatrů i výzkum), umožnit zájemcům menší počet látek podávaných zároveň a zvážit posunutí očkování do vyššího věku.

1 1
možnosti
Foto

Ono by bylo retardované stejně. Jen by se na to přišlo později.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS