Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co konkrétně ODS rozkradla? Zdědila zdevastovanou zemi a doslova vybydlené provozy dokázala prodat. A investigativci byli, taková Slonková málem zaplatila životem.

4 0
možnosti
PB

P32e89t84r 28B78u56r50i16a28n

28. 10. 2018 22:16

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, jak je možné, že když komunisti vše rozkradli, tak že toho tolik ještě zůstalo na ódéesce.

Co je nejparadoxnější, že podle statistiky věkové struktury základních prostředků někdy z poč. 80. let snad nejčastěji se objevuje datum z let 50.

A ještě taková maličkost. Teď v nějakém článku chválili Lenarta za jeho přínos k rozvoji chemického průmyslu. Jak se to rýmuje s tézí, že komunisté vše rozkradli?

0 0
možnosti
AR

Proto také překabátění komunisti získali v ODS vysoké posty, protože znali způsob řízení hospodářství. Ti právě privatizovali podniky ve svůj prospěch a také dokázali je pak velmi výhodně odprodat jiným i zahraničním zájemcům. A takoví byli i ti co přešli do ČSSD!!

2 1
možnosti

Nevím, zda to šlo jinak, ale Václav Klaus si natahal do své strany spousty komunistů zvyklých na rozkrádání státního majetku, pak pohrdnul morálkou, odmítal znát špinavé peníze, nespěhal s právním rámcem pro vznikající společnost, zlikvidoval ve své straně konzervativní křídlo otálením se vznikem senátu a měl tendence vládnout nám spolu s Milošem Zemanem jako dvojka na věčné časy, čemuž nakonec senát zabránil ve spolupráci s Václavem Havlem a Ústavním soudem. Někteří z nás dodnes tvrdí, že tito protagonisté byli, a možná dosud jsou, služebníky Kremlu. Prý znají i jejich čísla a krycí jména. Tomu nechci věřit! Důkazy nejsou! :-)

0 1
možnosti
Foto

U nás naštěstí nikdy komunistická totalita nebyla, jen socialismus a ten se dal v pohodě přežít. Bohužel, rozkradenou zemí se většina lidí protlouká jak může.

1 8
možnosti

Pro člověka, který to vůbec nezažil, se to přežívalo jistě báječně, že? :-)

3 0
možnosti
Foto

O35t65a90k60a56r 30S54e11k29l

28. 10. 2018 10:56

Stalo se módou sezony tvrdit , že za vše může ODS. njn - za vše špatné či dobré ? Z amorfního OH se vyprofilovala pravicová strana a vlastně rozhodla o tom , po jaké trajektorii se budeme dále vyvíjet. Představa , že by náš další vývoj dejme tomu r.95 by určoval socan jako MZ , je dosti tristní. Žádní kapitalisté , nýbrž závodní rady by "vlastnily" podniky. Už vidím VW , jak se hrne do jednání o vstupu do firmy s nějakými odboráři.

Mimochodem , M. Thatcherová vyvedla VB z velké ekonomické mizérie - to je všeobecně uznáváno. Pravda , možná dost tvrdě , ale úspěšně. O snížené podpoře tamního školství moc nevím. Možná je to mimo mísu . ale vytanul mně na mysli příběh jedno španělského číšníka pracujícího v Praze. Říkal , že doma nenašel uplatnění , vystudoval v Barceloně dějiny starých slovanských národů, Mno , v kruhu jich bylo asi 25.....socialisté tehdy ve Španělsku masivně podporovali veškeré VŠ školství...:-(

2 0
možnosti
Foto

R83o51m69a93n 75K58o55z57e88l

28. 10. 2018 14:46

No, tak zrovna prodej škodovky proběhl ještě dříve, než ODS vůbec existovala a hlavní slovo měl Petr Pithart.

1 1
možnosti
Foto

Jsem spíš na straně vašeho přítele. A jak napsal Jan Šesták, ODS nepotlačila osobní svobody nikoliv proto, že by se o to nesnažila.

4 0
možnosti

Stačí vzpomenout na Opoziční smlouvu a snahu vládnout nám s Milošem Zemanem na věčné časy! Nebýt Václava Havla, senátu a Ústavního soudu, tak by to tu vypadalo asi hodně totalitně, že? :-)

0 1
možnosti

J47a52n 49Š29e10s60t59á17k

28. 10. 2018 10:21

"Ten obrovský a pro mě rozhodující rozdíl spočívá v tom, že ODS se nedopustila naprostého omezování až rušení osobní svobody, blokování toků informací, brutální invaze do lidského soukromí, zničení možností osobního rozvoje a iniciativy v tom, co člověk chtěl dělat..." Tak zase je nepřechvalte, toho se nedopustila ODS především proto, že to prostě už nešlo;-D

4 0
možnosti
Foto

vidím to úplně stejně-dokonalé to dnes sice není, ale ve srovnání s režimem je to ráj-jen tu svobodu nám pomaloučku zas ukrajují:-/karma a dík za střízlivý objektivní pohled protože spousta blogů zde odráží černobílé vidění světa a jejich autoři znají jen ano-ne, dobro-zlo, a nic mezi tím:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.