Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže další z řady edice  populární psychologie:-/. Mám teď tady knihu od D.Deida (taky spirituální) a jakmile se někdo začne zaklínat spiritualitou, tak o něm v tu chvíli vím to, co o ženě, kterou prý někdo denně na Masarykově nádraží okradá o peníze a ona si nemůže koupit svůj vysněný lístek do Levoče, proto žebrá o peníze.

0 0
možnosti

K tomuto tématu (akorát z mužské strany) je dobrá kniha Král, válečník, kouzelník, milovník anebo O mužské psychice, která patriarchát paradoxně kritizuje. Vnímá ho jako důsledek převahy principu sice mužského, ale nezralého, přesněji chlapeckého (bez ohledu na věk). Zralý muž se nepotřebuje nad ženy vyvyšovat a potlačovat je, nýbrž naopak vnímá ženský prvek jako obohacující.

Zajímavý je též Jungův pohled, kdy je podle něho nevědomí v muži povahy ženské a naopak (anima a animus). Z jungiánského pohledu bych vnímal i ony "vesmírné síly," jde o symboly, ale nikoli záměrné, ale nevědomé. Bohové už prostě vyšli poněkud z módy, tak je nahrazují vesmírné síly. Karma za zajímavé téma (a exkurzi do světa, kam jako muž nemám moc přístup).

0 0
možnosti

Diky za recenzi. Vysla dalsi snuska blabolu, se kterou se neni treba zdrzovat.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS