Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Starší člověk už tolik nesní a nemá takové potřeby jako ostatní. Proto, má-li v DD vše zajištěno, pak zbytek důchodu by měl plně stačit na nějaké drobnosti. S potřebou léků je to individuální. Při velké potřebě důchodů důchod vždy nemusí stačit. Mají-li, či budou-li zřizovat nové DD církve ze svých zchátralých budov, věřím, že poplatek bude přístupnější. Budou tam započítány jen nejnutnější náklady. I proto by církve měly co nejdříve začít s budováním DD.

1 0
možnosti

je škoda, že v jinak pěkném článku uvídte nepravdivé - či alespoň hodně zavádějící informace. Cena pobytu v Domově seniorů začíná většinou na nějkaých 9 000 Kč/měsíčně - a vůbec se nejedná o žádný chudobinec, ale o moderní, nově vystavěné a vybavené budovy s 1-2 lůžkovými pokoji. A např. ve speciálním zařízení pro pacienty s demencí je cena jen o 1000 Kč vyšší (můžete se podívat třeba tady http://ssmm.cz/ceniky/) Nejspíš existují i zařízení s nadstandardními službami, kde ta cena je 25 000 - ale u naprosté většiny domovů jsou ceny míň než poloviční.

1 0
možnosti

Kde jste na to přišla, kde žijete: Pod 25 tisíc nejdou s cenami, samozřejmě při sčítání důchod+státní příspěvek na bezmocnost+doplatek příbuzných. Máme to přes ulici, vím, o čem mluvím. A žádný nadstandard, běžný domov pro seniory.

0 1
možnosti

V DD je dlouhá čekací doba. Je chyba všech vlád, že dosud za čtvrt století pro tohle vůbec nic neudělaly. Národ stárne. Jediná možnost, aby církve využily zchátralé budovy a urychleně udělaly to, co stát vůbec není schopen zajistit, zřídily co nejvíc DD.

0 1
možnosti

už nežijeme v socialismu, takže výstavba DD není otázkou vlády, ale regionu - především jednotlivýchměst. A tam je možnost ovlivnění toho, zda se bude či nebude DD stavět, ze strany občanů dost velká (určitě větší než nějaké vlády). takže - co jste vy konkrétně udělal pro to, aby se u vás další DD postavil :-)?

1 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.