Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s tím, že je zde "mozaicismus" a přechodné kontinuum mezi schopnostmi mužů a žen, ale co převažuje, asi tím testosteronem, že muži jsou skoro vždy více ambiciozní. V

0 0
možnosti

M24i62l59a74n 51R22a29d59e63k

25. 8. 2013 19:27

mate pravdu, to je to skatulkovani a s""ani se do soukromych veci. Drive zena musela byt v domacnosti a rodit deti, ona ta umrtnost deti byvala vysoka, dnes se to nevyplati ani ta prace v domacnosti uz neni tak narocna na cas, diky vsem technickym vymozenostem. Tak sly zeny do prace, a zalibilo se to, muzum mozna vice. A jsem take pro to neskatulkovani, ale bral bych to kus po kusu. Empatie neni jen zenska vec, soutezivost je vlastni i zenam, a hodne. Ale to co chteji dnesni feministky je pouze bud zhovadilost, a v Evrope hlavne korytarstvi, takze i zeny jsou takove. A s tim je pak spojeno to ze chteji kecat do neceho po cem jim nic neni, kvoty pro zeny, a uz se rysuji kvoty pro gaye,  a delaji jen bo""del.

0 0
možnosti

Dobře napsáno. R^

Zajímavá je ovšem jedna věc - testosteron a s ním spojená větší agresivita, soutěživost, zaměřenost na výkon, snížená empatie - to vše je vlastní mužům. Ženy jsou naopak zaměřeny více na vztahy. Pak je pro mne ovšem obrovskou záhadou, proč je (alespoň ve světě vážné hudby) tak mizivě málo hudebních skladatelek (jsou-li vůbec nějaké)?  Jak to, že ti neempatičtí "machové" jsou schopni stvořit tak nádherná díla, zatímco ženské pokolení, které je svým založením k něčemu takovému přímo předurčeno, v tomto víceméně selhává? :-)

0 0
možnosti

Slyšela jsem že je to nějak spojeno s matematickým nadáním které bývá u mužů důkladnější, zvluště co se týká prostoru.

0 0
možnosti

Zajímavý blog, karma. Přesně takhle vnímám feminismus - rovnost pohlaví coby rovnost před zákonem je správným požadavkem, ovšem rovnost pohlaví vnímaná jako stejnost pohlaví je nesmyslem.

2 0
možnosti

No, někdy je lepší číst blog, než koukat na televizi. Karma.

3 0
možnosti

A24l44e79n73a 76O94u62z14k33á

25. 8. 2013 10:57

To máme všici z toho, že se pořád máme potřebu kamsi škatulkovat... individuality nemusí, ty to chápou.. .stádo potřebuje najít cestu.... a vždycky se najdou chytří, co manipulují... 

O polaritách jsme se učili na kurzu Reiki... nebojte, to není žádný vyšílenismus ani nic podobného..... i já mám v sobě muže i ženu a vice versa u mého muže.... zkrátka tak to je.... a že bychom měli fungovat podle vnitřních pocitů, to už bychom se naučit měli... to jen společnost vymýšlí kraviny, aby se zase v EU a dalších ex společenstvích někdo nenudil... ach jo.... 

:)

Hezké!R^

3 0
možnosti
Foto

N94e74l66a 42P43a59l93o43v12á

25. 8. 2013 12:07

Co je to "vice versa"?

0 0
možnosti

Je potřeba jiný ne vědecký pohled jež je schopen popsat věc na základě "vytržení" z kontextu ... . Mužský a ženský živel je základní stav našeho přirozeného instinktivního a sociálního vědomí, je základem našeho druhu a je řízeno chemicky a to hormonálně, podvědomě, sem patří soutěživost, vytrvalost, agrese, empatie, schopnost zpracovávat a dělat více věcí najednou, žárlivost, rivalita atd. Slouží k našem přežití a rozvoji rodu a čistotě DNA.

Člověk má ale přidanou hodnotu, latentní potenciál a to duševenství, duševní život jež je vlastně bezpohlavní a je chemicky řízen neurotransmitery a je to naše povaha - psychika, myšlení. Zde je jiná rovina vnímání a vědomí a to na základě získaných zkušenosti, vzdělání se zde rozvíjí rozlišování a třídění dějů vědomá práce s nimi, odhalování průběhu, důsledků ale i minulosti příčin. Je to náš intelekt a EGO. Je těžké rozlišit co je původu živočišného a co duševního, neboť v první fázi jen duševně rozvíjíme své živočišné vědomí, než pochopíme jeho účel a překročíme jej. Dnes je to hodně patrné ve směru plánování své budoucnosti, hodnot, zakládání rodiny, převzetí tradic od svých rodičů až po materialismus. Jelikož celá struktura mozku je s 90% vytvořena čistě pro naše instinktivní a sociální vědomí a k tomu přežití, při zpracování informací ze smyslů, je složitější přeprogramovat mozek na přeřazení priorit jednoho vědomí na druhé. My navíc žijeme na konci "experimentální" epochy která začala někdy v 19 století Eugenikou až vrcholila .izmy, to je vnímání společnosti jako jedné bytosti, a lidstvo jako jeden potenciál člověka, kde každý máme stejná "kód" pro humanizaci - duševnost. To je tragický omyl jež rozvrátil dnešní svět, přinesl nesmírné utrpení a odstranil základní zákon vývoje člověka a to motivace a nedostatek. Lidská společnost je ekosystém mnoha lidských charakterů, etnických populací, evolučních linii a jen menší část má schopnost plného rozvoje duševního vědomí kde znakem je určitý stav altruismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.