Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nazdar Evo, hlásím se k tvým militiantním sousedům. Taky mě štve, když se sousedi nestarají o svou zahrádku a od nich přicházejí na mou plísně, plzáci, komáři, plevel a spadané větve. Navíc agresivní alergeny z pylů plevelů (teď třeba kvete pelyněk). A nelíbí se ti, že mají sousedi zahrádku upravenou? Každá nově založená zahrádka je několik let tzv. holá. A co francouzské zahrady? Taky je odsoudíme?

0 0
možnosti

KarmaR^, takové sousedy máme bohužel 5 let už taky a divím se, že si nepostaví kolem svého pozemku zeď. Přispěla bych jim na to;-D

0 0
možnosti
Foto

U nás takhle "upravují" prostor před chatou naši nejbližší sousedé. Zahubili několik borovic, vyřezali břízu až nahoru jako májku, postřikem zlikvidovali mech, trávu i mraveniště. Místo toho naaranžovali sadu trpaslíků, umělohmotný náklaďáček, umělé květiny, větrníčky z plastových lahví,...;-(

0 0
možnosti
Foto

Zapomněla jsem upřesnit, že chaty se nacházejí v lese, koklem rybníka. Takže ještě připomínám vyrvané rákosí a vybetonované molo místo vstupu do :-/vody.

0 0
možnosti

zelené mozky objevují Ameriku... zahrádka chce pravidelnou péči! Wow, tééédy, to autorku v jejích padesáti letech doposud nenapadlo! To je na grantovou studii!

A ti zlí sousedé, kteří mají posekáno a záhony vypleté! Fuj!

Tak jsem se alespoň po ránu pobavila.;-D;-D

7 1
možnosti

Takoví lidé jako vy, píší na nějaké servery, jak vyhubit včely, jak donutit sousedy zlikvidovat včely a podobně;-O Opravdu neskuteční ignoranti, můžete mi říci kde na tom sterilním pozemku, se může usadit ježek (ten taky vadí!) ještěrky a ostatní užiteční živočichové? Od jisté doby, kdy se začaly pravidelně kosit pozemky, přestalo se chovat drobné zvířectvo, zasypaly se plochy kamením (po staletí se kameny odstraňovaly) se šíří českou krajinou různá havěť jako slimáci, která sežerou na co příjde[>-]

0 2
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.