Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že je to tím, že dnes málokdo ( v naší republice)  zažívá opravdové DRAMA a pokud  je o čem psát, spěchá se na to. Vždy, když čtu knihu ( většinou od ženy)  o něčem, co zažila, je to příběh starý pár měsíců ( odešla jsem od alkoholika, přežila rakovinu, mé dítě závislé na drogách) ... V současné literatuře ( české) mi chybí odstup a nadhled a také informace ( není čas na rešerže? ), zasazení do doby ... všechno rychle a jen na povrchu - u autorů i autorek.

0 0
možnosti

Jsem už hodně starý, ale v životě mi nějak nedošlo, že by má žena byla na mě nějak závoslá, tedy myslíte asi finančně či existenčně. Dnešní profesionální samoživitelky nepochybně také nemají takový pocit - to jsou ty, co programově zatěžují stát a otce dítěte tak nějak před úřady zapírají, ač s ním obvykle žijí v jedné domácnosti (což se jim obvykle nevyplatí). Takže jste hned v úvodu článku uvedla klasickou feministickou lež, legendu, mýtus.

Nicméně, v něčem můžete mít pravdu: většina mužů, co se rozvedla, najednou ku svému úžasu zjistí, že jim jaksi přebývá hodně peněz. Jsou to ty peníze, které jich choť předtím tak nějak umně nechala rozplynout na své potřeby. Tento způsob nerovnoměrného přerozdělování společných peněz se asi jen těžko dá nazvat finanční závislostí na mužích. Označení jako parazitování na mužích se mi zdá být v tomto případě přesnější.

2 3
možnosti

Je to fuk, jestli autor nebo atorka, hlavně aby z toho psaní nesmrděla ta úporná snaha být zajímavý nebo dojmout. V příběhu je povoleno nechat zemřít dítě, ale chce to kumšt. Stejně tak, když nějaká nadšená "estétka" napíše (kromě jiných slabomyslností) například: "milování v laciném hotelu...", tak je to otřepané až běda. Tak nějak bych to asi přibližně vyjádřil...

2 1
možnosti

Nevím, jestli je paní Eva Hauserová tou Evou hauserovou, která jednou v Mladé Frontě napsala vtip: "Jak se jmenuje muž, který ztratil devadesát procent své mozkové kapacity? Odpověď: Vdovec."

Do smrti nezapomenu, jak mi v tu chvíli tím ublížila. Moje třiatřicetiletá manželka v tu chvíli byla na cestě mezi nemocnicí a krematoriem. Smrt už byla minulostí, pohřeb dosud budoucností. Jakž takž jsem se psychicky držel, ale právě tohle byla ta pověstná kapka, kterým pohár mé psychické odolnosti přetekl. Četl jsem to v metru a přímo tam jsem se definitivně zhroutil a přestal jsem ovládat i fyziologické procesy spojené se zadržováním zplodin látkové výměny uvnitř vlastního těla.

Do nejdelší smrti na to jméno Eva Hauserová nezapomenu. Je pro mne symbolem hrůzy.

5 4
možnosti

To je kruté!!! Ale ty feministické kecy, které já jako ženská moc nechápu, jsou jen takové blbinky, které ony nemyslí vážně. A ani je nenapadá, že by mohly někomu ublížit. Je mi líto, že Vás to tak zasáhlo. Snad už je líp??? :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS