Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya.

2. 6. 2010 15:39
hmm

.." proč jsou potřeba sdružení pomáhající týraným ženám, protože kdyby někdo týral mě, tak ho asi zabiju ..." To bych vás, autorko, moc chtěla vidět při tom zabíjení. Vážíte čtyřicet kilo i s postelí a kdybyste se omylem vdala za chlapa, který má porážkovou váhu a tento by vás ohrožoval nějakou dobu na životě, aniž byste okamžitě mohla odejít jinam ... a měla byste třeba tři děti ... Mno, asi by to s tím vražděním nebylo tak horký ...Anebo tím mrtvým by nebyl on.... :-P 

0 0
možnosti
KT

Ježikača

18. 6. 2010 12:11
Re: hmm

čtte ještě jednou. já to pochopila tak, že zabíjet chce Věra... takže jaksi nadáváte nepravé

0 0
možnosti
I

ivabublan

2. 6. 2010 15:34
Vers si neodporuje! Vy jste to nedomyslela!

Cituji vas: "Věra si odporuje, protože tvrdí, že feminismus je nikomu nepotřebná, okrajová záležitost, tudíž nemůže populaci nějak zásadně ovlivňovat, ale jedním dechem tvrdí, že právě feminismus je vinen současnou krizí mužství" ... ja v tom zadny rozpor nevidim ... vera tvrdi, ze je feminismus je zbytecnost, coz je a i ta zbytecnost vyvolava spoustu negativ, coz vyvolava.

Zacnete myslet autorko...

0 0
možnosti
P

papaya.

2. 6. 2010 15:46
Re: Vers si neodporuje! Vy jste to nedomyslela!

Nejsem autorka, ale třeba takhle ? Když je něco definováno jako názorově okrajová záležitost, nemůže to zasáhnout a ovlivnit větší část populace .... a tudíž to nemůže dostat chlapy do společenské pasti.  :-))

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

2. 6. 2010 14:34
Nedělá mi vůbec problém

přečíst si názory jak Vaše(a spíš bych se k nim přikláněla) tak názory paní Noskové, ale jestli mi něco opravdu vadí, tak to rozhodně není odlišný názor kohokoli od toho mého, ale Vaše odsouzení a snaha podsunout jej ostatním takovýmto nefér způsobem. Kritizovat něco, co jsem dosud nepřečetla - to může opravdu jen člověk neinteligentní. Jinak by to už vyznělo, kdybyste kritizovala knihu jako takovou po jejím přečtení, tohle je fakt hnusRvJG

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 6. 2010 9:45
Re: Nedělá mi vůbec problém

asi jste si nevsiml, ze pani Hauserova problem zna z blogu a z osobniho rozhovoru a bavic z emailove korespondence . Na tu prave reaguje a konkretne ji CITUJE.

Ten hnus je, z uvedeneho duvodu , jen a jen vas prispevek. Rv

0 0
možnosti
MB

MacX

2. 6. 2010 13:06
Co by mělo být, ale není...

"...pokud ta žena neočekává skutečnou rovnost, ale mužskou dominanci, takže je normálním partnerským vztahem zklamaná, je to zase jen pozůstatek patriarchátu - měla by chtít prostě rovnocenný vztah..."

Upozorňuju na to "měla by", to je příznačné.

Svět není takový, jaký "by měl být", ale takový, jaký reálně je.

Vyrovnaný vztah je iluze, vždy má někdo převahu, jen ne vždy to je na první pohled zřejmé, a to většinou tehdy, pokud je tím silnějším žena.

 

0 0
možnosti
W

Wolf778

2. 6. 2010 12:16
Hezké

také bych chtěl mít takovou kamarádku, která by moje hospodské řeči obratem ventilovala na blogu a předem veřejně ztrhala moji připravovanou knížku, aniž by ji četla :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.