Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

meyla

1. 6. 2010 14:10
Nepoučitelnost? Nebo "jen" kreativní psaní?

Globální oteplování se nekoná (oteplovači veřejně lhali a falšovali a dále falšují grafy a dlouhodobé údaje), ropný zlom nepřichází (resp. na světě není nikdo, kdy by uměl odhadnout jak hodně jí ještě zbývá – koneckonců až dojde, najde si lidstvo něco dalšího, lepšího) a populační růst nehrozí vyhynutím lidstva (všichni lidé světa by se totiž stále vešli do státu Texas). To vše paní autorka ignoruje a jede svou permakulturu. Takhle to dělají socialisté či ekologisté všech možných odrůd – nic moc práce zjistit si fakta, vybrat jen některá a žvanit a vytrvale strašit. Strašit tak, aby se to se souhlasem vystrašených plátců daní řešilo státním rozpočtem. Výsledků své strašidelné věštby se paní radši nechce ani dožít. To je politické perpetuum mobile. Snad jí karma napoví….

0 0
možnosti

Majklova_proxy

1. 6. 2010 13:49
Heh...

...zase globalni oteplovani? Bozicku, odkud se bere?

-

Vi autorka, ze teplejsi podnebi a vyssi koncentrace CO2, ktera cyklicke zvyseni teploty nasleduje (!) dela kytkam moooc dobre a prinasi vyssi narust biomasy ... jako je treba obili?

-

Vy teda mate starosti...

0 0
možnosti

Amoniak

1. 6. 2010 13:27
Jaké z toho poučení?

Jaké z toho poučení? Nejspíš že je potřeba vyhubit příznivce permakultury (zabírají neskutečně moc místa) a připravit zásoby munice na imigranty.

0 0
možnosti

Lobo se (z)vrací

1. 6. 2010 13:55
Re: Jaké z toho poučení?

Chtěl jsem napsat něco podobnýhoR^

0 0
možnosti

Mad3

1. 6. 2010 12:20
Tak...

Tak to je jednoduché. Obyčejných lidí spousta. Narcis a něco tomu podobného max.1.

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 6. 2010 11:59
zakladni problem je, ze verite na propagandu a ne fakta

predne - zadne globalni oteplovani se nekona. Uz cca 10 let se ochlazuje, jen to alarmistum jeste nestihlo dojit. Naopak, rada "globalne ekologickych" opatreni (biopaliva, FV mimo rovnikove oblasti+dotovana "zelena" energie, nesmyslne soustredeni se na zivotodarny CO2) ekologicky skodi mnohem vice, nez prinasi.

Pocet lidstva sice narusta, ale nerozvnomerne. V tzv. civilizovanem svete naopak populace klesa (a dle demograficke krivky bude klesat mnohem vyrazneji), roste v rozvojovem svete, kde je paradosxne nejmensi moznost preziti. Chyba je, ze je civilizovany svet dotuje humanitarni pomoci, nacez si oni na ni zvykaji a nemaji duvod sami se zapojovat.

Navic srovnavate nstovnatelne-moderni technologie a postupy vyrazne zvysuji vykonnost i ekologie -delaji se mensi, setrnejsi a uspornejsi veci. Tyka se to i produkce potravin-dnesk amame vynosnost jako nikdy driv. Takze navrat k prirode by v dusledku prinesl ekologickou i humanitarni katastrofu.

Clanek mi prijde jak poblouznena propaganda.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

1. 6. 2010 12:31
Re: zakladni problem je, ze verite na propagandu a ne fakta

No pokud by přispěl k tomu že bude Afrika  konečně ponechána svému osudu bylo by to plus.

Jižní amerika je celkem v pohodě a Ásii si číňani postupně srovnají.

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

1. 6. 2010 11:41
???

Je to celé volako zmatené.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 11:51
Re: ???

až budeš mít červený toaleťák, taky propadneš zmatku.....poučení, nenos s sebou notebook na wc. ;-D

0 0
možnosti

Jan Vrana

1. 6. 2010 10:37
Hlavně bez extrémů!

 Po precteni clanku mam dojem, ze jednim z novych nabozenstvi je delat si vsechno sam. Na to, ze je to uplne spatne, prisly jiz mnohem nizsi formy zivota vcetne tech jednobunecnych, o chybejicim mozku ci primitivnejsi forme mysleni nemluve. Vzhledem k tomu, ze zijeme ve vicerozmernem prostoru, kde vztahy mezi zakladnimi velicinami nemusi byt linearni (napriklad objem a povrch jednochucheho telesa), existuji pro ruzne zakladni procesy optimalni proporce. Myslenka universalniho samozasobeni ignoruje tyto proporce, ignoruje i radu jinych empirickych prirodnich zakonitosti a vychazi spise z frustrace nez z nejake pronikave myslenkove uvahy. Pripojit se k ni je pouze otazkou viry, nikoliv zdraveho rozumu. Je mi lito hodnych a sympatickych lidi, kteri podlehaji roznym formam straseni a podstata jim unika. Pokud potrebuji nejake univerzalni pravidlo, melo by to byt zachovat stridmost, ctit proporce a vyvarovat se jakychkoliv extremu. 

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 11:15
Re: Hlavně bez extrémů!

taky jsem si dělal dřív všechno sám......a pak jsem JI poznal......;-D;-D

0 0
možnosti

papaya.

1. 6. 2010 10:36
největší smůla i štěstí zároveň je

že se toho pravděpodobně nedožiju. Ráda bych to pozorovala :-)) ale trpět u toho nechci ... Každopádně příroda si sama už nějak poradí, bez ohledu na pohodlí člověka ... na to vemte jed ;-)

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 11:16
Re: největší smůla i štěstí zároveň je

čau.....jak si příroda radí ve Znojmě? ;-D

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

1. 6. 2010 10:32
zemi ublížit nemůžeme

....zahlazení stop naší veleexistence bych tipoval na necelých 200 let. Některé komické fragmenty by asi zůstaly.....ale s ty by přeživší faunu nerušily. ;-D

Globální dobro neexistuje....až překročíme limit, obnoví se boj o zdroje a přírodní výběr. Ale o tom se zjevně nikomu moc psát nechce.....není to korektní :-)

0 0
možnosti

roman_35

1. 6. 2010 10:36
Re: zemi ublížit nemůžeme

Tím se permakurníky nezabývají:-)

0 0
možnosti

roman_35

1. 6. 2010 10:31
To je zvláštní,

že nedávno nám bouchla sopka na Islandu, k podobné akci se chystá její větší sestřička, ale o zničení planety nikdo nemluví. Přitom do ovzduší se dostalo za pár dní tolik svinstva, že by všechny průmyslové země dohromady mohly jen tiše závidět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.