Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya

1. 2. 2010 11:28
ano

v zásadě souhlasím, jen prosím příště uvádějte nějaké tuzemské statistiky, jsou-li, poměry v Americe se mohou od našich lišit.

Co mi připadá jako dobrý argument je to, že  n ě k t e ř í   muži nedávají podněty k rozvodu pokud jsou v manželství "jenom" nespokojeni, ono jim totiž často stačí, pokud jsou zabezpečeni - tzn. jsou předáni z mateřské péče do manželské :-)) Nu a doma je navařeno, mají vypráno, o děti je postaráno a fotbal v televizi běží podle programu, takže co jako.... a že ta jejich z NĚJAKÝHO BLBÝHO DŮVODU brblá, z toho si netřeba dělat těžkou hlavu (však ona se z toho vykecá u svý kámošky).

0 0
možnosti
J

jack095

1. 2. 2010 11:48
Re: ano

Ženská tak kolem 33 let věku zjistí, že ten co s ním má dvě děti vůbec není jako ten elegán ze seriálů nebo knížek. A předpokládá, že každý muž co se za ní otočí by si ji hned chtěl vzít, dá jí jachtu, postavit pro ní vilu a nechá jí neomezenou platební kartu.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

1. 2. 2010 10:48
když mi exmanžel sdělil...

no, vyskoukal to ze sebe,že by se chtěl rozvést, měla jsem za sebou půl roku bezesnejch nocí a přetvařování se, že nic nevím...jenže věděla a nejvíc bolely ty jeho lži...takže jsem řekla,že jestli se chce rozvést,ať si podá žádost a jestli tam nenapíše pravdu,že se přestanu chovat slušně a rozumně...a tak se pan navrhovatel v žádosti přiznal i k milence...děti jsme neměli,majetek jsme si rozdělili bez větších emocí a rozešli se...u soudu jsme se chovali tak slušně, že se soudce 2x zeptal,,jestli to fakt myslíme vážně...a po vynesení rozhodnutí, mne pozval na oběd...že potkám nového partnera, co mi byl napřed známým,pak přítelem,pak milencem a teď je partnerem..to jsem v ten den netušila, ale i takové příběhy píše život...

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

1. 2. 2010 9:24
Co třeba kvůli lásce?

"Co je vaše manželství jiného než obchodní smlouva? Zavážete se jeden druhému před úředníkem, a tak lásku urážíte! Řídíte se normou, která je v životě nejchatrnější věcí a také nejodpornější. Když přinášíte lásku před oddávajícího, pácháte zločin, jenž nemůže být odpuštěn. Přijímáte závazek před úředníkem – chcete uzavřít manželství a zůstat v tomto manželství, je to váš slib daný podle zákonů: nerozdělíte se a nebudete podvádět jeden druhého. Copak to není velká urážka lásky? Copak tak nekladete zákon nad lásku?

Zákon je pro ty, kdo neví, jak milovat. Zákon je pro slepé, ne pro ty, kdo mají oči. (…)

 Připoutání se k někomu je touha, aby se partner nikdy nezměnil. Na svatbě se musíte společnosti zavázat ke všem těmto nesmyslným formalitám. Jestliže jdete proti těmto formalitám, ztratíte všechnu úctu a čest v očích lidí, mezi kterými musíte žít."

 Osho, Láska svoboda, samota. Kóan vztahů, Eugenika, Bratislava 2007, s. 29-30

 

0 0
možnosti
M5

Martin 5

1. 2. 2010 9:38
Re: Co třeba kvůli lásce?

Jestli čtete takové blbosti, tak se nedivím, že se rozvádíte.

Navíc to není pravda, hlavně s tím závěrem se nedá souhlasit. Alespoň ve svém okolí neznám nikoho, kdo by ztratil uctu, jen kvůli tomu, že žije s někým na hromádce. Moje sestra tak žila asi 6let a já asi 5 a žádnou čest tím u nikoho neztratila a já s manželkou, taky ne. Možná u nějakých náboženských blouznivců.

0 0
možnosti
J

jack095

1. 2. 2010 9:08
Proč se ženy rozvádějí ?

Protože na tom vydělají. Dostávájí alimety a nemusí vařit večeří a prát ponožky.

Když by stát chtěl snížit rozvodovost, stačí zrušit alimety. A je po rozvodech.

0 0
možnosti
P

papaya

1. 2. 2010 11:18
Re: Proč se ženy rozvádějí ?

To je ale hloupý názor. Ženy dostávají alimenty ? Nedostávají je náhodou společné děti ? Je to připitomělý a častý argument taky-otců, cítím z toho mstu muže za to, že se žena opovážila dát se s ním rozvést ( o důvodech nemluvím...).

Dále pak se, poněkud ironicky, ptám - a kdo bude prát ponožky mě ? Kdo bude vařit večeři mě ? Žena není služka, od které se automaticky předpokládá, že bude muži poslušná jako za dob našich prababiček. To je potupné. (Nerozvíjím tu debatu o tom, že v normálním vztahu to žena většinou dělá, protože to dělat chce a oběma to tak vyhovuje).

0 0
možnosti
WS

wandering star

1. 2. 2010 6:51
Protože si od potrhlých feministek nechají nakecat

že na tom budou líp. A když přjdou na to, že nebudou, a že o čtyřicítku s dvěma dětma se chlapi neperou, už je pozdě.

0 0
možnosti
MV

Martin V

1. 2. 2010 6:58
Re: Protože si od potrhlých feministek nechají nakecat

Zdravím Vás.

Ze svého okolí neznám ženu, která by se rozváděla a neměla už něco v záloze. Ale není to žádný reprezentativní vzorek.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

1. 2. 2010 0:14
"Neznám ženu, která by se z rozvodu radovala"

Asi znáte málo.

V jednom z předchozích zaměstnání jsem zažil kolegyni, která na oslavu rozvodu přitáhla do práce bednu šampaňského. (Tvdrila ona, ve skutečnopsti se jedanlo o šumivé víno, kterého celou bedu pořídila levněji než by stála jedna láhev šampaňského)

A jiná kolegyně o svém předešlém manželství hovořila tak, že člověku bylo jejího bývalého manžela líto. Ne proto, že se mu rozpadla rodina. Proto, že měl v životě tu smůlu, že potkal právě ji.

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 2. 2010 7:44
Re: "Neznám ženu, která by se z rozvodu radovala"

Inu - i takové případy se stávají !!

0 0
možnosti
KH

koncepce1

31. 1. 2010 23:53
pokud pominu

takové ty pochopitelné důvody jako je partnerova nevěra, násilnictví, šikana, tak především z pocitu frustrace, kterou si samy způsobují neschopností, být spokojené z normálního, šťastného života. V poslední době mě fascinují matky, které nejsou schopny vyrazit s dětmi třeba bobovat, bez toho, aniž by měli za prdelí manžela. Hnedle se u mnohých dostavuje pocit, že nemají čas samy na sebe atd, atd. Souhlasím s Wendy.

0 0
možnosti
K

kores

1. 2. 2010 0:07
Re: pokud pominu

ta Vaše "šťastně" vdaná Wendolene tady celé dny, dlouhé hodiny, kdáká na diskuzích... proč asi?:-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

31. 1. 2010 20:58
Moudro

Ženy si muže berou, protože si myslí, že se muž změní, muži se žení, protože si myslí, že se žena nezmění...

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 2. 2010 9:03
Re: Moudro

Inu - i takové případy se stávají ;-D!!

0 0
možnosti
MV

Martin V

31. 1. 2010 20:50
nebylo by špatné

nebylo by špatné doplnit tu statistiku rozvodovosti a počet žen, které se znovu vdají (nebo žijí s partnerem) a počet mužů, kteří se po rozvodu znovu ožení.

teké by bylo dobré statistiku doplnit o to, kolik žen se rozvádí kvůli novému partnerovi, popřípadě kvůli zjištění nevěry.

takhle to jsou závěry vyvozované z neuplné statistiky a autorka tu prezentuje jen svoje dojmy. navíc s diskuze rozvedených žen, mám pocit, že si za svůj život mohou ony, jen si to nechtějí připustit a je dobře, že to mají na koho hodit - partnera, popřípadě ex - partnera. Hledat chybu u sebe, je ještě nenapadlo.

0 0
možnosti
K

kores

1. 2. 2010 0:04
Re: nebylo by špatné

s tou statistikou máte pravdu... takhle je to neúplné...

0 0
možnosti
B

buldog2

31. 1. 2010 20:46
protože ženskou někdo ukecá a uloví..

chlapa těžko..to už by musel vydělávat hodně peněz..

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.