Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr_

15. 10. 2009 15:23
Jak vidim, zenske jsou nejak alergicke na deti.

Jeste ze jsou otcove, kteri zachrani situaci. Ja mam k detem dobry vztah. Myslel jsem si drive, ze muj dobry a trpelivy vztah k detem bude s vekem mizet a ze me detske jeceni zacne iritovat, ale neni to tak a zvladam to v pohode a to jsem stejny rocnik jako Hauserova. Od Hauserove jsem uz neco cetl a to co ta osoba pise je plne femisticke nenavisti takze ona ma mozna spatny vztah k lidem vubec a ne jen k detem.

0 0
možnosti

Vladimír054

8. 10. 2009 19:53
Poněkud s vyzněním tohoto článku nesouhlasím.

To ovšem možná bude tím, že nejsem matkou ani babičkou, ale otcem a dědečkem. ;)

0 0
možnosti

daria dvořáková

4. 10. 2009 11:23
Naprosto souhlasím s článkem!

Mám úplně stejné pocity jako paní Hauserová, a to jsem také matkou dvou dětí. Šťastná, že jsem si uřvané období svých ratolestí odbyla a vůbec nebažím po opakování.

0 0
možnosti

jirkaknop

7. 10. 2009 15:04
Re: Naprosto souhlasím s článkem!

Vždyť už žádné opakování nebude. Byl jen jeden pokus. Přijde stáří a jiní budou říkat, že nesnáší ty rozmrzelé, nemocné a blekotající důchodkyně..

0 0
možnosti

Satyriana

4. 10. 2009 8:38
Koukám, že jste šlápla do vosí růže.

Milá kolegyně, já s Vámi souhlasím. Dítka mi slibují vnoučat víc, než se scházelo u babičky jich (7), ale naštěstí se do toho neženou. Jsem sice ve věku, kdy se dřív chodilo do důchodu, ale ani v tom případě bych nehodlala šílet a ňuňat mrňata svých děcek za každou cenu. Já radši vystuduju vysokou, abych si udržela flek. Snad zvládnu přijímačky, do důchodu daleko.

Faktem je, že děcka si lidi s sebou tahají všude možně, ale aby na ně i mysleli, to je věc druhá. Za těch třicet roků se nic nezměnilo. Byla jsem to já jediná, kdo v celé čekárně, vlaku, autobusu měl s sebou hračky, leporelo a pohybující se hubu. Když se děcku věnujete, dáte mu dost podnětů, aby za chvilku dělalo něco samo. Ale musíte mu to předvést. Jinak zase začne vzdychání, že dítko autíčkem jenom mlátí, zatímco to druhé si ze stavebnice postaví dráhu. Rozdíl není v genialitě, nýbrž  v kvákavosti matinky u kafe a cigára.

Dítko potřebuje meze. Třeba i od cizího. I projevy dětí na veřejnosti mají mít limit, daný matkou.

0 0
možnosti

Eira123

2. 10. 2009 20:37
čekárny u lékaře

Další věc jsou třeba čekárny u lékaře. Již 2x v životě se mi stalo, že byla přednostně brána matka s dítětem. OK, beru asi bych jí sama dala přednost, kdybych neměla obzvláště napilno. Co ale nechápu je, že matka v klidu nechá ŘVOUCÍ dítě v čekárně a jde na vyšetření. Co máte dělat? Mluvit na něj? Nemluvit? A proč byste měli chlácholit cizí dítě?

0 0
možnosti

mischplysch

2. 10. 2009 15:40
děti děti děti

To se fakt na moravě nedá najít restaurace nebo kavárna, kde by neustále nevřískalo od vedlejšího stolu nějaké dítě?

Nejsem z moravy, ale nic takového tady nemáme. Děti v restauracích jsou, ale ne pořád a ne vždy dělají hluk a obtěžují ostatní. Coby bezdětní jsme chodili po restauracích, cukrárnách a kavárnách neustále a nemám jediný špatný zážitek s obtěžujícíma dětma. Tak nevím, buď jsme měli štěstí a nebo mají někteří pocit, že je každé dítě obtěžuje už jen tím, že ho rodiče někam vezmou mezi lidi.

A nebo je to ten "důchodcovský syndrom" :-), prostě až dorostete určitého věku, tak vám všechno začne vadit a máte potřebu si stěžovat :-) 

Ale autorka to snad myslela s nadsázkou a v legraci že jo :-)

0 0
možnosti

Vikina

2. 10. 2009 16:02
Re: děti děti děti

myško plyško, já to věděl, že nemůžeš být děvucha z Moravy, anóbrž toliko čížková. Dnes jsi mě ale potěšila V

P.S. Evka je střelená a na Moravě zřejmě nikdy nebyla, to by nemohla psát ty nesmysly.

0 0
možnosti

Moravský Slovák

2. 10. 2009 12:20
Vymezit místo pro děti?

Zajímavá svěží myšlénka. A budete to místo respektovat?

Ve vlaku bývá jako místo pro rodiče s malými dětmi vyhrazena polovina vagonu  a zpravidla bývá obsazena jako první.  A věřte, když nastoupíte s malým dítětem do vlaku a zjistíte, že každé kupé v takto vyhrazeném oddílu je plně  obsazeno třemi důchodkyněmi a jejich zavazadly, je zapotřebí hodně sebezapření, když se pokoušíte vyjednat uvolnění alespoň jednoho místa.

A když si dovolíte nějakou paničku upozornit, že s tím pejskem by přece jen do kupé pro děti nemusela, víte co vám odpoví?  " Ten pejsek má, narozdíl od vašich dětí, jízdenku" 

0 0
možnosti

Eira123

2. 10. 2009 20:28
Re: Vymezit místo pro děti?

" Ten pejsek má, narozdíl od vašich dětí, jízdenku"  v tom je, ale hluboká pravda. Jak na to reagujete?

0 0
možnosti

dnešní noviny

2. 10. 2009 12:20
vnoučata proti babičkám

A za pár let vaše vnoučata založí o.p.s. vnoučata proti babičkám (a dědečkům). Budou jen následovat váš vzor.

0 0
možnosti

xs123

2. 10. 2009 12:09
Moje zkušenost

z hospod a restaurací v 90.letech byla totiž ta, že mladí rodiče s dětmi nebyli vítáni, a třeba mi bylo vynadáno za to, že děti "roztahaly" na prázdné terase ( dovnitř jsme si nedovolili vstoupit) plastové židličky, které bychom při odchodu sami srovnali. Na druhé straně kdejakej hnusnej zapáchající ožrala, kterej jim poblije záchody, je host a nikdo mu neřekne ani slovo. Totéž v jednom rekreačním zařízení - děti nesměly běhat po chodbě, poněvadž někdo jako bytná to neměli rádi, ale když jim v noci parta ožralů řvala u táboráku až do rána, že nešlo spát, tak to se nikdo neodvážil ani pípnout. A všechny ty drbny s květákem na hlavě, které celý život akorát v práci koketovaly s kolegama a pily kafe, nejsou žádné upracované chudinky, ale normální líné ženské.

0 0
možnosti

jafava

2. 10. 2009 11:46
Život s nadhledem,

dobře vystiženo!!! Babičky Boženy Němcové jsou historie, dnes se žije jinak. a poznámka pro moralizující: Někteří rodiče své děti vůbec nevychovávají k bezkonfliktním kontaktům s okolím, ale ti, kteří tak činí, jsou o to milejší. Důchodci mají po odpracovaných letech právo na svůj život a je jen na nich, zda chtějí být zázemím svým potomkům nebo jít vlastní cestou. Tak nesuďte, všichni budeme staří a je jedno, kolik nám v té době bude skutečně kalendářních roků.

0 0
možnosti

veš na pleši

2. 10. 2009 12:42
Re: Život s nadhledem,

R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS