Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

profesorka

5. 8. 2009 13:14
škoda jí

Paní Valterová byla velmi sofistikovaná žena, ale její představy byly nereálné.STrávily jsme spolu několik hodin povídáním, chtěla ode mne dobrozdání, že je jen její věí, zda si poškodí zdraví či nikoli, to jsem jí dát nemohla. Nicméně její kniha "Připomínky od sporáku je velmi čtivá, všem ji vřele doporučuji.

Paní Hauserová, nepřestávejte psát, Vaše psaní se mi moc líbí, řekla bych že jsme na stejné vlně. Hodně šttěstí i talentu!!!

sašaV

0 0
možnosti
AK

Nanynka Kulichová

31. 7. 2009 13:10
Tak tohle si zaslouží ocenění

Z paní Hauserové by si nenávistní jedinci typu Martina V měli vzít příklad. Dokázala uznat, jaké boty paní Valterová v životě udělala a jaká nerealistická očekávání a cíle měla. Namísto obvinění společnosti, že téhle nešťastnici nijak nepomohla, smířlivě souhlasí, že jedinci tohoto typu asi mají k feminismu blíž než ostatní. Bravo.

0 0
možnosti
P

papaya

7. 7. 2009 9:51
hm

To je každopádně smutný příběh. Paní se uštvala, vzala si toho na sebe moc, a pravděpodobně byla i psychicky nemocná. Odejít dobrovolně ze života, to není žádná zbabělost (jak tu někteří chytrolíni píší), to je nešťastné vyústění situace.

Jinak už ve škole při rozboru knihy Bílá nemoc jsme se učili, že sám jedinec proti davu nezmůže nic ...:-/

0 0
možnosti
D

dasa0302

6. 7. 2009 9:00
Milý článek

.... a velké pochopení lidského osudu v něm.

I když mají diskutující pravdu v tom, že jsme si sami zodpovědni za výběr partnera,

oceňuji, že ona z toho každodenního boje neprchla a byla tam, kde jí její rodina potřebovala. Na jednoho je to občas velké sousto.

Jinak pro všechny, co mají tak ohromně jasno: nanečisto si život prubnout nemůžeme a ono to opravdu někdy bývá dost těžké.

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 7. 2009 22:59
Re: Milý článek

A to si jako myslíme, že mi si žijeme životy na "nečistoů nebo máme oproti feministkám jiný, jednodušší, život?

Ona z každodenního boje prchla - spáchala sebevraždu! Pravděpodobně dost vážná maniodepresivní porucha osobnosti a žádná feministická kamarádka jí nepomohla..., jen si dál povídají jak jsou na ně muži zlí a nic jim nedopřejíRv

0 0
možnosti
WS

wandering star

6. 7. 2009 8:41
Tak to je jasná diagnóza

„Nechodily mi dopisy, na telefon nebyl spoleh, někdy se z něj ozývaly podivné zvuky, záměrně bránili mé komunikaci se světem.“ Kdo „oni“,  nevěděla.

0 0
možnosti
WS

wandering star

6. 7. 2009 8:37
Feministky se dožívají věku zbytečně vysokého

0 0
možnosti
V

Vikina

7. 7. 2009 0:12
Re: Feministky se dožívají věku zbytečně vysokého

děvčata, mírněte se! Feministka nefeministka, byl to přece jen člověk.

A co se týče jejího údajného stihomanu, inu, vy si snad myslíte, že v čele OF stáli slušní lidé? Takoví, co by se nedopustili žádné zákeřnosti, aby se stali suverénními vítězi voleb? Myslíte si snad (ještě i dnes), že Václav Havel je slušný člověk? Vzpomínáte si na causu Bartončík těsně před volbami? A jak se k tomu postavili všichni ti kryptokomunisté z OF včetně tehdejšího Generálního prokurátora Rychetského? (A tahleta kreatura je ještě dnes členem Ústavního soudu. Buďte rády, že nežijete v tomhletom svinském státě.)

0 0
možnosti
W

Wendolene

5. 7. 2009 18:40
A vas to desi, ze pani feministko Hauserova?

V podstate to byla pravda o tom clanku. Svuj zivot si "vorala" sama. Kazdy sveho stesti strujcem. Pani feministka asi neslysela o antikoncepci, porodila ctyri deti, pote nestihala, jeji priority byly prekroucene. Logika ceske feministky, kolik usetrila statu a kolik ji stat dluzi, je fascinujici. Pripada mi, ze jeji smrt symbolizuje dnesni ceske feministky dokonale. Nekdo, kdo zbabele odejde ze zivota, protoze se mu nedari prijmout zodpovednost za vlastni zivot.

0 0
možnosti
MV

Martin V

6. 7. 2009 8:33
Re: A vas to desi, ze pani feministko Hauserova?

R^Přesně.

0 0
možnosti
MV

Martin V

5. 7. 2009 17:57
Opět...

Paní si dokonale pohnojila život a po ostatních ho chtěla asi nejspíš sponzorovat a zachraňovatRv

Fascinuje mně, jak feministky na jednu stranu křičí jak jsou samostatné a vůbec úžasné a na druhou stranu chtějí od dtuhých co nejvíce pomoci, hlavně finančníRv

0 0
možnosti
JN

dajana.p

5. 7. 2009 18:10
Re: Opět...

R^

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

5. 7. 2009 14:46
asi měla lépe vybírat otce svých dětí.

těžko čekat nějaké zázraky od anonymní "společnosti", když se podpory nedočkala ani u svých nejbližších.

0 0
možnosti
EP

Eva_Pallotto

5. 7. 2009 14:27
smutný příběh

díky za něj.

Nemohu si ale pomoci - uvědomovala si ona vůbec, že za většinu příčin toho, že se jí nevede dobře má nějakou vlastní odpovědnost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.