Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zetor Milda

16. 6. 2011 12:56
Je chyba, že jsou boubelky málo mediálně aktivní.

Co třeba alespoň družit se na Facebooku?! Možná se zrodí něco, na co budete dámy velice žensky ješitné! Stačí, když klinete na http://www.facebook.com/pages/Baculky/378621635342 ;-)

0 0
možnosti

superingo

22. 4. 2009 11:13
bez předsudků

Co se životního stylu, norem, hodnot a morálních mantinelů týče, je v dnešní společnosti již tolik subkultur, že jediné dva možné postoje jsou tyto:

Moralizující, normativní, kritický a odmítavý - takových komentářů tady momentálně vidím tuny a takový je i článek samotný. Je to postoj částečně pochopitelný. Ale tento postoj vede v dnešní společnosti ke společenské izolaci.

Otevřený  a tolerantní a realistický - pokud člověk nechce skončit ve společenské izolaci, nemůže si dovolit jakékoli předsudky či aplikaci vlastních norem na jiné. Rozmanitost životních stylů a norem je totiž taková, že pokud bych měl akceptovat pouze jedince, kteří se do mých mantinelů vejdou, taky bych mohl skončit jako kůl v plotě.

Nemá proto moc smysl rozebírat pořad, kde teplý kadeřník dělá show s tlustými exhibicionistkami, nebo pořad, kde si kdejaká vyčůraná mrcha nechá udělat nová prsa z rozpočtu TV Nova .

Takže mé doporučení - buď přepnout, nebo se mrknout jak žije jiné subkultura, než je právě ta Vaše...

0 0
možnosti

čuk2gek

19. 4. 2009 15:19
všechny ženské časáky co já vím stojí a

padají s tímto tématem. Ten slabomyslný blog spíš vypadá jako cílený útok na jeden z mála rozumných pořadů na komerčních TV.   PRIMA tu tendenci dramaturgicky  zřetelně má.

Ostatně na dobré fotky můžete chodit jinam,poslužte si  http://www.amateri.cz/g364370-naha-jsem-krasna

0 0
možnosti

Neith

18. 4. 2009 23:18
a to se zkuste

na mrknout na "konkurenční" Druhou šanci. Ta je tak strašná, že jsem se nevydržela dívat ani ze zvědavosti, jak mne to rozčílilo.

Nerada používám slovní spojení "nemorální hra", ale sem patří úplně přesně...

0 0
možnosti

čuk2gek

19. 4. 2009 15:21
tak to se zkuste... třeba léčit se svou hysterií

0 0
možnosti

-Pes-

18. 4. 2009 22:26
At mistři proměny na PRIMA

promění ženu v 50-60 letech.A jsem zvědav jak jí budou uchylácky  vošahávat:))))Každopádně jsem zaznamenal jejich profil a podřídim vše aby byli dopadeni a obviněni jako .....

0 0
možnosti

čuk2gek

19. 4. 2009 15:32
no řek´bych, že na tobě by si zuby vylámal

i Chocholoušek :-)

0 0
možnosti

skeptický optimista

18. 4. 2009 21:53
Vinen je obchodní model

Televize žijí z reklamy. Cena reklamního času se odvíjí od počtu diváků a míry jejich ovlivnitelnosti reklamou. Z toho vyplývá, že pro televize je největší terno přilákat k obrazovkám co největší počet těch nejsnadněji zmanipulovatelných "jednodušších" diváků. Televizím se tedy nevyplatí vyrábět pořady pro chytré a kultivované lidi. Ti jim peníze nepřinesou.

0 0
možnosti

Krabatt

19. 4. 2009 7:07
Re: Vinen je obchodní model

Bohužel, máte pravdu. Je to určitý obrázek o stavu naší společnosti. Povrchní zábava, morálka (nejen v politice), lhostejnost, přehlížení skutečných problémů, patlání se v nesmyslech atd. Je smutné vidět, kolik lidí vůbec nepřemýšlí a jejich jediný a "pravdivý" názor na život utváří televize.

Naštěstí mám dojem, že stále více lidí konečně dostává rozum. Snaží se získávat informace z více zdrojů a nejsou už tak snadno manipulovatelní, jako kdysi. Jen doufám, že už není pozdě.

0 0
možnosti

podebrad

18. 4. 2009 19:27
Souhlasím s autorkou článku

Dobrý den, naprosto souhlasím s autorkou článku. Na pořad jsem se vydržela dívat 10 minut. Přišlo mi to velmi trapné a hloupé, ale především pro tvůrce pořadu. Moje pocity byly shodné s autorkou- stud a zjistění dalšího zbytečného, blbého pořadu na TV Prima. Myslím, že Prima má velké zkušenosti s pořady tohoto typu.

0 0
možnosti

martinII

18. 4. 2009 16:03
Násilí a sexualita

Násilí a sexualita se dobře prodávají a lidská hloupost vydělává slušné peníze

Ani král Miroslav a pyšná princezna tolik nevydělají...jako bulvární zpracování nápadu, ale závažnější problém je agrese, násilí.

http://niniveskal.blogspot.com

0 0
možnosti

corydoras

18. 4. 2009 9:42
Tenhle svět je rozdělen do cílových skupin

Paní H. evidentně nepobrala, stejně tak jako mnoho diskutujících o čem to je. Stejně jako jsou konzumenti vína a konzumenti kořalky, nebo konzumenti lanýžů a konzumenti amarounů, tak se najdou konzumenti podobných sraček v TV. On si ten pořad evidentně cílovou skupinu našel; která se v něm navíc vidí. To že někomu připadá ekl je vedlejší. Někomu ekl nepřijde a aniž bych chtěl tento způsob konzumace, protože o nic jiného než konzum nejde, nějak bránit, domnívám se že pokud to slovy klasika: "Nedělají na chodbách a neděsí šimpanze", je vcelku jedno kde a jak se exhibují. Veškerá debata o tom jestli to je či není ekl je ve skutečnosti debata o tom co komu ekl přijde a co už ne. Paní Evě to ekl přijde a domnívám se, že je to opět vcelku jedno.

0 0
možnosti

skeptický optimista

18. 4. 2009 16:13
Re: Tenhle svět je rozdělen do cílových skupin

A stejně má smysl o tom psát. Protože jinak veřejný prostor zcela zaplní jen ty vámi zmíněné sračky a nezbude prostor pro nic jiného. Vzdělaní lidé samozřejmě dokáží tolerovat pokleslou zábavu. Ovšem v  okamžiku, kdy před ní už není úniku a valí se na vás ze všech stran, je potřeba říci nahlas, že král je nahý, jinak se z pokleslého vkusu stane norma. Kulturní úroveň národa se neudržuje sama od sebe. Rodí se z neustálého zápasu se sprostotou a primitivismem.

0 0
možnosti

krakonos 1

18. 4. 2009 7:15
výborný článok

Súhlasím prakticky zo všetkým čo autorka napísala.Cieľom takýchto programov nie je riešiť akýkoľvek osobný problém ľudí.Ak sa aj niečo rieší,ide o "vedľajší produkt ".Hlavným cieľom je využitie problému,v tomto prípade nešťastných žien,ako tovaru na predaj,aby bol zaručený ekonomický efekt pre televíziu v podobe sledovanosti.Bohužiaľ ľudia sa radi pozerajú na problémy a nešťastie iných, preto je ekonomický úspech zaručený.O zvyšovaní sebavedomia v tomto prípade nemôže byť ani reči,pretože keď sa na to účastníčky s odstupom času znovu pozrú, ich sebavedomie utrpí ďaľšiu ranu.Samozrejme viem si predstaviť reláciu,ktorá by sa efektívne venovala tomuto problému s účasťou príslušných odborníkov a bez brutálne ponižujúcej nahoty,ale to by už nedosiahla potrebnú sledovanosť.Kedysi ľudí,ktorí mali veľký telesný nedostatok ukazovali v cirkusoch a táto relácia mi takýto postup v miernejšej forme pripomína.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.