Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Je to zajímavé. Snad jim to vydrží R^

0 0
možnosti
Foto

J17a70n 94Š68i57k

2. 8. 2021 14:16

Je to určitě skvělá myšlenka se spoustou výhod pro lidi i přírodu. Jenže práce na vesnici a v tomto stylu je náročná na manuální práci, pro oddych a zábavu nezbývá skoro čas. Ono kosit louku a mít slepice jako zábavu je něco zcela jiného, než mít tyto činnosti jako hlavní náplň. Nepochybuji, že lidem, kteří si tento život zvolí to bude většinou vyhovovat, tohle přece chtěli, vzdát se všech technických nesmyslů a žít v souladu s přírodou. Ale jejich děti to budou vidět jinak, pokud je nezavřou do ohrady a nikam je nepustí. Jakmile mladí zjistí, co je tam venku, většina odejde, protože lákadel je ve světě bezpočet. Ostatní svůj život budou chtít posunout někam dál, aby si ušetřili práci koupí sekačku místo kosy, traktor místo trakaře, pořídí si w-fi....atd. . Možná několik let či desítek let tento projekt bude fungovat, ale nevěřím, že déle. Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Já to vidím jako hezké hoby, ale bez praktického efektu. Nakonec staré původní trampské osady to dělaly podobně.

Spíš bych vítal, kdyby někdo předvedl, jak lze z ohledem na přírodu žít v dnešní technické době. Ono to jde, ale není to takové šou.

1 0
možnosti
EH

Jak se ekovesnice liší od běžné vísky: na vesnici si své sousedy většinou nevybíráte a nemusíte s nimi mít "stejnou krevní skupinu", kdežto tohle je tzv. "intentional community", čili záměrně vytvořená (vyprojektovaná) komunita, se všemi plusy i mínusy.

0 0
možnosti
Foto

Četla jste Plovoucí ostrov od Vernea?

1 0
možnosti
Foto

Tradiční ekovesnice jsou většinou vesnického typu se stávající komunitou, které se rozhodnou spolupodílet na místním rozhodování a propojují tradiční moudrost komunity s novými pozitivními inovacemi k dosažení udržitelného způsobu života a větší soběstačnosti. Místo pro komunitu 100-150 lidí, které zajišťuje společný komunitní prostor, bydlení z přírodních materiálů, lokální potravinovou a energetickou soběstačnost a vědomé vzdělávání dětí. Podporuje místní biodiversitu a obnovuje vodní toky a krajinu. Poskytuje experimentální ukázkové zázemí pro další zájemce, skupiny a iniciativy. Ty brďo, komunismus jinak .To chci vidět ,jak to celé skončí.

2 0
možnosti
PK

Co vše obsahuje pojem ekovesnice, jak se bude výrazně odlišovat od běžné vísky?

1 0
možnosti
JK

Tohle je hodně zajímavý, díky!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS