Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud nebudou mrazy - doplatí na to všechny výrobní firmy, obchody, celý tkzv neziskový sektor, nemocnice, školy, kultura, železniční doprava .......

Pokud bude mrznout postihne to i všechny domácnosti.

Otázkou bude jenom to, jak dlouho by to trvalo.

0 0
možnosti
Foto

K69a65r86e21l 33C40a55c95h

1. 8. 2021 17:08

Nevím, jak by to vypadalo v Čechách. V našem vzoru největším v takových případech ti, na jejichž životech tak záleží, začnou rabovat obchody. Možná by to tu dopadlo obdobně.

0 0
možnosti

Hnědočechů není zase tolik, co Afroameričanů v USA.

;-D

0 0
možnosti

..... netroufám si prognózovat, jak by to asi zmákli mladí, vzdělaní, intelektuálně zdatní, liberálně progresivní, nebinární lidi ve velkoměstech(?),- ..... ale MY, staří, nevzdělaní a nepotřební blbci na dědině, sme na takový eventuality permanentně nachystaný a připravený;-)!

3 0
možnosti
Foto

Být připravenej na zánik civilizace je hloupost, protože nikdo nedokáže předvídat co by se skutečně dělo a pokud už jde o nějakou přípravu, tak by měla být v prvé ředě psychická, s čímž ovšem mají preppeři drobet problém, když je děsí i současná covidová hysterie. Ale být připraven na celkem reálné několikadenní výpadky energií je celkem rozumné.

Podstatné je mít nějak zajištěnou vodu či vědět, kam si mohu pro ni dojít, zásoby jídla na pár dní má doma asi každej a přápadě, že k výpadku dojde v zimě mít zajištěný alespoň nějaký zdroj tepla. To je snadno řešitelné v rodinném domku. Blbý to je v panelácích.

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, lidé s minimálním technických vzděláním by se měli takovému tématu vyhnout. ;-(

2 2
možnosti

J58a57n 67M41a64l16ý

30. 7. 2021 18:16

Co tím myslíte?

0 0
možnosti

Není třeba plašit. Když byly povodně v roce 1997, přišlo to znenadání, takže na to nebyl nikdo připravený. U nás byla tři dny vypnutá elektřina, byly přerušeny dodávky pitné vody, zavřené, nebo vytopené byly všechny obchody i instituce, zničené cesty a chodníky. Naštěstí dost rychle obnovili alespoň dodávky plynu, takže všichni vesele smažili obsah mražáků, než se maso zkazí. Bylo to všechno daleko horší, než obyčejný blackout, a nikdo se z toho nepotento.:-)

2 0
možnosti

Nevím jestli je to dobrý, ale když vám to dělá dobře, proč ne ...

0 0
možnosti

U nás nedávno kvůli bouřce nešel proud. Najednou se rodině hodilo, že jsem vánoční cvok a že místo toho, abychom se doma plížili s mobilem, jako sousedi, vesele jsme si svítili mou sbírkou vánočních světýlek na baterie :-) I sousedi z toho měli užitek, jedny jsme rozsvítili u okýnka na chodbu, aby bylo alespoň trochu vidět na schody.

1 0
možnosti

Já mám na terase vánoční světýlka na venkovní použití - na maličký solární panýlek. Ten v pohodě stačí dobít baterky - a už to tam svítí přes noc nepřetržitě 2 roky. Když je světlo - tak se to samo vypne a když je venku tma, tak se to samo zapne - a fakt to celou noc vydrží.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.