Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tantrlina

4. 4. 2011 18:48
zavřete oči,odcházím

takový gentleman jako byl pan Nový už nebude, bohužel

0 0
možnosti
E

eldaha

4. 4. 2011 18:47
Paní Hauserová,

obávám se, že k porozumění mezi muži a ženami vede ještě dlouhá cesta. Po přečtení některých diskuzních příspěvků děkuji, ač ateistka, bohům, že mám ve svém blízkém okolí muže, kteří mě respektují jako rovnocennou lidskou bytost a přitom jim nedělá problém pomoci mi s taškou. (Nikdy jsem nepochopila, co má mužsko ženská rovnoprávnost společného s přenášením břemen a jinými fyzicky náročnými činnostmi. Padesátikilový muž má snad taky jiné limity než stokilový, ne.)

0 0
možnosti
_

_profesor_

4. 4. 2011 19:00
Re: Paní Hauserová,

To mi trochu připomíná pořad v televizi, kde jedna feministka bourala dětské genderové mýty. Příkladem bylo přenesení lavice (či jiného pro děti těžšího předmětu) ve škole. Takovým úkolem jsou výhradně pověřováni chlapci, což je samozřejmě hloupost. Správně by měla učitelka poprosit i dívky. Nejlépe pokud by nosili na střídačku.

Pokud Vás někdo bere jako naprosto rovnocenného, neměl by Vám s taškou pomáhat.

0 0
možnosti
VP

vojta 360

4. 4. 2011 18:45
nazdar

mame rovnopravnost tak co

0 0
možnosti
S

skoog

4. 4. 2011 18:42
Pláč nad rozlitým mlékem

Pokolikáté už? Budete furt jen s povzdechem konstatovat, nebo s tím radši něco uděláte? (Já za sebe - tudíž i pro příští generace - dělám. Dělám, nejen mluvím či píšu.)

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

4. 4. 2011 21:25
Re: Pláč nad rozlitým mlékem

;-)R^

0 0
možnosti
JB

hendrixx

4. 4. 2011 18:41
já myslím, že ten mládenec,

co autorce u pumpy před očima sebral kbelík se stěrkou, asi sotva věděl, že se jedná o spisovatelku feministických textů. Dokonce myslím, že nejspíš ani nebyl nikdy zneužit a odkopnut nějakou feministkou a jeho čin tedy neměl charakter pomsty na ženském pokolení. Spíš to byl jen nemyslící egocentrický hulvát, symbol doby. Jak je vidět, chcete-li najít další takové exemláře, stačí si na blogu nevinně postesknout nad všeobecným nedostatkem galantnosti a povolit u toho diskusi. Oni už vám to potrefení houseři vysvětlí pěkně od plic. Přitom, kdybyste se jich zeptali, zda mají osobní zkušenost s feminismem a jak jim konkrétně nějaká femistka či feminismus v životě ublížily, budou na vás nejspíš vejrat jak tele na nový vrata.

0 0
možnosti
GS

all_the_way

4. 4. 2011 18:59
Re: já myslím, že ten mládenec,

Souhlasím, člověk, který autorce před nosem sebral kbelík byl obyčejný sebestředný hulvát, pro něhož jsou společenské problémy okolo emancipace a zdvořilosti neznámou. Na druhou stranu se nedomnívám, zřejmě na rozdíl od většiny zde diskutujících, že vina celospolečenského úpadku dobrých mravů leží dominantně na straně mužů. Srovnám-li svoje vrstevnice (ženy okolo třicítky) s generací mé matky, vidím rovněž zásadní posun v mravech směrem k horšímu. Ať už se jedná o vystupování, oblékání (nepřiměřená vyzývavost), či chování ve veřejném prostoru (okázale hlasité a dlouhé telefonování v MHD, okázale hlasitý hovor, apod.) a dokonce i slovník (větné výplně dříve užívané téměř výhradně muži se zabydlely i v ženském slovníku). Obávám se, že současný úpadek dobrého chování jde rovnou měrou na vrub oběma pohlavím a současné ženy jsou rovnocenným protipólem současným mužům a spoluvytvářejí ducha dnešní sebestředné a agresivní doby. Existují vyjímky z pravidla, jako vždy. Naštěstí.

0 0
možnosti
GS

all_the_way

4. 4. 2011 18:39
Co si kdo uvaří, to ať si sní

Domnívám se, že gentlemanství skutečně mizí spolu s emancipací. Pokud jsme si opravdu ve všem rovni, tak jaképak úsluhy a zdvořilosti? Úsluhami a dvorností se prokazuje různost společenské významnosti. Proč by ve světě naprosté genderové rovnosti měli muži vstávat od stolu, vstoupí-li dáma, když ženy nevstávají od stolu, vstoupí-li pán?

 Já sám jsem zastáncem slušnosti vůči slušným lidem a dokud mi někdo nedá důvod, chovám se slušně ke každému bez ohledu na pohlaví, stáří, rasu, barvu pleti, společenské postavení a jiné druhořadosti. Pokud sedím u stolu se skutečnými dámami a ženami na úrovni, při jejich příchodu/odchodu krátce povstanu. Pokud bych ale seděl u stolu s demagogickou a agresivní feministkou popírající realitu, která by se ve mě snažila vzbudit pocit viny za všechno zlo světa jenom proto, že mám šourek (Sommerová), pak by se moje chování vůči ní změnilo na vemi odměřené, až chladně indiferentní (viz zmínění pánové). Mimochodem MDŽ z principu popírá rovnost mezi pohlavími.

0 0
možnosti
S

skoog

4. 4. 2011 18:48
Re: Co si kdo uvaří, to ať si sní

Nemizí. 

Respekt a ohleduplnost (ušlechtilost) by neměly být podmíněny chováním druhé strany (pokud se tedy chcete označovat slovem gentleman/dáma). Samozřejmě že ocaď pocaď, ale i hranice se dají vyjádřit slušně a přitom fest. 

0 0
možnosti
AN

TondaN

4. 4. 2011 18:36
pořád

tady čtu něco  o feministkách... vy jste feministka?8-o

0 0
možnosti
V

Viki007

4. 4. 2011 18:36
jj, jde skutečně

o rozvolnění veškerých pravidel, ku kterému notnou dávkou přispěl i feminismus. Jako nic proti rovnoprávnosti žen a slušnosti obecně, ale sprosťáctví, které často feminismus doprovázelo, se nyní prostě jen vrací. Dámy si pořád ještě neuvědomily, že nelze mít výsady a současně i rovnoprávnost bez zodpovědnosti a slušného chování, a tak na to dojíždí právě to slušné chování.

Muži prostě dlouho ustupovali (přesněji, přiznávali, že ty ženské mají pravdu), až najednou zjistili, že to bylo pochopeno jako slabost, odpovědí je agrese.

0 0
možnosti
GS

all_the_way

4. 4. 2011 18:40
Re: jj, jde skutečně

velmi přesný postřeh

0 0
možnosti
VN

Agrippa

4. 4. 2011 18:36
je to vsechno

o vychove. A o urcite uvedomelosti. Pokud to ma chlap v sobe, tak se ani nemusi o projevy gentlemanstvi a slusnosti snazit. Vidim to u sveho otce. Jsou to detaily - podrzi na verejnosti dvere zene (nezname), pomuze pani, ktera upadne na chodniku a lide kolem ni prochazeji bez povsimnuti atd. Desitky drobnosti, ktere jsou ale pro nej naprostou samozrejmosti. Je to proste slusny clovek a zadne "feministky" z nej hulvata neudelaji. Jiste, zeny si svou leckdy hypertrofovanou emancipaci skodi, ale takovych je minimum. Vetsina zen na nejake zakladni projevy gentlemanstvi spis ceka a urcite je potesi. Bud panove maji v krvi slusnost, nebo hulvatstvi. Nic mezi tim.  

0 0
možnosti
VN

Agrippa

4. 4. 2011 18:40
Re: je to vsechno

jeste douska - nikdy se nestalo, ze by se svym slusnym chovanim (nebo gentlemanstvim jestli chcete),  zle pochodil. Naopak - zeny dekuji, usmivaji se.. nestalo se, ze by narazil na nejakou agresorku, ktera by mu vynadala. A moje matka? Ta je na tatu patricne hrda, na to, ze nema doma zadnyho burana, ktery se neumi chovat.  

0 0
možnosti
D

duhacenzor2

4. 4. 2011 18:26
Máte jen,

co chcete, feminazi.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.