Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BP

morrigan

5. 4. 2011 0:02
Feminismus zřejmě bují nejvíc

v Arábii a Indii, typických to feminismem prolezlých zemích, kdy jsou místní snědí hoši tak otrávení ze svých škaredých militantních ženských, že je nechávají cupitat tři kroky za a táhnout těžké nákupy.

To jen na okraj poznámek typu " kdybyste byly hodné holčičky, byli bychom vzorní gentlemani ".

0 0
možnosti
V

Viki007

5. 4. 2011 1:56
Re: Feminismus zřejmě bují nejvíc

;-D;-D;-D  R^

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

4. 4. 2011 23:49
Gentlemani nevymřeli, jen sufražetky

s účesem "na Karla" si nedávají tu práci být dámou. Nějak Vám feminátorkám nerozumím, jsem vychována jinak a vždy jste na mě působily dojmem, že potřebujete hlavně vanu a pořádně vykoupat.

0 0
možnosti
V

Viki007

5. 4. 2011 1:57
Re: Gentlemani nevymřeli, jen sufražetky

nj, :-) ale když má někdo vymytý mozek, tak už vykoupat nepotřebuje ;-D

0 0
možnosti

elwara

4. 4. 2011 23:29
Ach jo...

Stale nechapu, proc by mela ztrata slusnosti souviset s emacipaci? Ono by to asi nekoho zabilo, pustit zenu prvni do dveri nebo neco podobneho. Me doma vzdycky ucili, ze muzi maji byt ohleduplni k zenam a mladi ke starym, ale ze by to melo fungovat oboustranne - podekovani za pomoc je samozrejmost. A vidim kolem sebe spoustu slusnych lidi i hulvatu, a nezalezi pritom, zda jsou to muzi nebo zeny. Bezne se mi stava, ze me neznamy muz podrzi dvere (a nekdy i zena, kdyz treba vidi, ze mam plne ruce), ale uz se mi taky parkrat stalo, ze jsem treba seredne upadla na naledi a lidi kolem chodili jakoby nic, muzi i zeny.

0 0
možnosti
SF

Stary Fafa

5. 4. 2011 3:13
Elwaro

Nezabilo, samozrejme, ale komplikovalo situaci. Gentlemani se vyvinuli v dobe, kdy v praci nebo armade existovala hierarchie mezi gentlemany a ve spolecnosti davali prednost damam. Ale tyhle dve sfery se neprekryvaly. Dneska se ty sfery prekryvaji. Ma tedy sef firmy vstavat, kdyz k nemu do kancelare prijde jeho podrizena? Ma se velitel jednotky chovat jinak k porucicim nez k porucikum?

0 0
možnosti
ML

Pravy_Juice

4. 4. 2011 23:20
kde jsou gentlemani ??

Vymizeli s nástupem feministek a gender-magorek.

0 0
možnosti
S

Samboush

4. 4. 2011 22:51
Tady žádní nejsou:-)

0 0
možnosti
I

ivko12

4. 4. 2011 22:15
Je hendrixx autorka Hauserová?

Je hendrixx autorka Hauserová alias Johana Suková autorka knížky Příručka militantního feminismu? Knížka se dá sehnat a hodne vypovídá o autorce blogu. Obsah knížky napoví proč jsem se k blogu autorky vyjádřil tak, jak jsem se vyjádřil níže. V porovnání s obsahem knihy jsem byl slušný.:-(

0 0
možnosti
JN

Yesname

5. 4. 2011 8:18
Re: Je hendrixx autorka Hauserová?

Je to slabej vodvar Základů mužského šovinismu od Hausnera. Základy by měly být povinnou četbou již na základní škole.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 4. 2011 22:05
souhlasím s tím,

že vzájemné příjemné chování s pohlavím nutně nesouvisí. jenže muže bohužel čeká další tvrdý náraz. vidím kolem sebe spoustu žen, které se umí postarat samy o sebe (a ne nutně se k můžům chovaly zle), muži se k nim začali chovat jako k chlapům a ony se je rozhodly obrat o společný majetek i o děti, aby se tedy vidělo, kdo z koho. a hádejte, kdo je na tom nejhůř, když si ti dva dokazují, kdo je větší ego?

0 0
možnosti
V

Viki007

4. 4. 2011 22:57
Re: souhlasím s tím,

nechám se poddat :-/.

0 0
možnosti
PS!

pomodli se !

4. 4. 2011 21:39
je mi 28

normálně pustím staré lidi sednout (ženy nepouštím, jelikož by si mysleli že je balím nebo urazily), když vidím ženu s kočárkem na z 80% se zeptám jestli nechce pomoci (tj. zeptám se já první), pomůžu i když mám tašky. ženy musí taky něco nám chlapům nabídnout, co to dnes je? žádná neumí uvařit a když jo tak přeci musí vařit i chlap ne? neumí žádná šít, domácí práce jim nic neříkají...ale chlapi by gentlemani měli být pořád! Rv

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

4. 4. 2011 21:58
Re: je mi 28

se nevztekej :-), vždyť tě nikdo nenutí, né? ;-) Bejt gentlas není povinný ;-D;-).

0 0
možnosti
W

Wilhelm_Afrikaans_De_Joburg

4. 4. 2011 21:39
Hm

V české kultuře není vcelku důvod, aby muž se ženami zacházel výrazně jinak než s muži v podobné situaci. Tj. vidím-li kurýra, který má ruce plné a bojuje s otevřením dveří, tak mu také pomůžu; ale když má někdo před sebou lehce otevíratelné dveře a obě ruce prázdné, tak ať si je otevře sám.

Toto je postmoderní Evropa a postavení ženy se od toho odvíjí. Jestliže mohou chodit po ulici s tangami ven, v noci se potácet namol kolem nonstopu a říkat jedna druhé do telefonu "píčo", pak se takové zhrubnutí samozřejmě odrazí v chování mužů k nim.

Jasně, že ne každá to dělá, atd., ale kultura je pohříchu kolektivní záležitost, a kouzlo starých časů je dávno fuč.

0 0
možnosti
PS!

pomodli se !

4. 4. 2011 21:43
Re: Hm

když se zamyslíme nad platy tak chlapi by měli mít více protože víc snědí (což je dáno přírodou). narovnávat platy, tj. kdy chlap za stejné peníze si musí koupit víc jídla (což je dáno přírodou) je diskriminační pro chlapi. R^

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

4. 4. 2011 21:15
Je to opravdu v emancipaci?

Příklad:

Větší smíšená společnost jde do restaurace, velký stůl je obsazen, takže je nutno srazit menší stolky a přestěhovat židle. NĚKTERÉ ženy si automaticky sednou, JINÉ (ty subinky) buď lelkují a čekají co bude anebo SAMY začnou stěhovat židle. Dtto muži - někteří obsadí zbylé volné židle, jiní stěhují.

Výsledek:

Sedí emanc.ženy a muži-burani, stěhují ženy-subinky a muži-gentlasové. Takže v emancipaci to asi nebude ;-D;-).

0 0
možnosti
KT

Ježikača

4. 4. 2011 21:48
Re: Je to opravdu v emancipaci?

:-) spíš bych řekla, že stěhují ženy s organizačním talentem a sedí ty méně schopné, jinak souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.