Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sheldon.cooper

5. 4. 2011 11:51
Dala jste otázku

a odpověď jste dostala. Přiznám se, že jsem četl jenom ty poslední příspěvky v diskuzi a ty Vám říkají 100%-ní pravdu. Tady je moje shrnutí, takže až si ty odpovědi budete číst (třeba i podesáté), třeba je pochopíte.1) Gentlemani nevymyzeli, ale pořád existují, nemají však důvod se projevovat. Nikde totiž nevidí dámy, pro které by mohli gentlemany být. Dáma je dáma, dáma nemluví vulgárně, nehulí trávu, nekouří cigarety a chová se hezky, a je ráda, že má gentlemana na blízku. Dnešní ženská je taková, že chce rovnoprávnost(Ačkoliv nepodává takové výkony jako muž - podívejte se např. na sportovní výkony mužů a žen v hodu oštěpem, v běhu atd.) a tak jí má... Dala jste nějakému muži květinu a řekla mu, že mu to sluší? Podržela jste muži kabát při oblékání? To je snad rovnoprávnost, ne? (párkrát si přečtěte příspěvek od usual suspect, tam je to velice hezky napsané). Ve své podstatě poděkujte všem mužům v diskuzi, že jsou k Vám tak upřímní a dostala jste tu nejlepší možnou odpověď.

0 0
možnosti
MV

marka40

5. 4. 2011 14:20
Re: Dala jste otázku

Rv...nepodává takové výkony jako muž? Když tedy tu rovnoprávnost berete až takto doslova - už někdy  nějaký muž porodil dítě?????   O takovýchto srovnáváních přece rovnoprávnést vůbec není!

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

5. 4. 2011 11:36
Jak pise kolega dole

oni stejne zeny tu etiketu neznaji...

Ale dalsi vec je, ze proste nesmite chtit vse... Ano drive gentlemani existovali, ale taky v te dobe mela zena trochu jine postaveni ve spolecnosti..  A ono to s tim trochu souvisi..

0 0
možnosti
H

Hejtbringr

5. 4. 2011 11:31
a dámy?

Problém je v tom, že ženy samy už dneska ani pravidla etikety často neznají... Když počkám, než si žena sedne, většina mi řekne: "proč stojíš? tady chodí číšník...", když jdu vedle ženy, tak si stoupne vždycky nalevo a není ochotna se té pozice vzdát (a když jí to vysvětlím, tváří se jako bych byl debil co lpí na přežitcích) a do hospody se dere první, domnívaje se, že má přednost. To pak člověka za chvíli přestane bavit chovat se jako gentleman.

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

5. 4. 2011 11:35
Re: a dámy?

Je to tak.. studoval jsem na stredni pravidla etikety... a kolikrat si lidi mysleli ze jsem nezdvorak, nebot to proste neznaj.

0 0
možnosti
JA

pefben2

5. 4. 2011 11:06
To je mi otázka!

Kampa by se poděli? Byli vyštěkáni feministkami! Rv;-€;-€;-€

0 0
možnosti
LZ

usual suspect

5. 4. 2011 10:52
Chtěla jste rovnoprávnost...

...tak jste rovnoprávná.Vítejte ve světě mužů.Pro Vás důkaz,že nejsme stejní.Normy byli nastaveny,právě s ohledem na ženy.Pokud se chtějí rovnat s muži,nemůžou na jednu stranu chtít"starosvětské"gentlemanství a na druhou"novosvětské"gendrové vyrovnání.Je to takové vyčůrané"od všeho to nejlepší"...;-)

0 0
možnosti
P

punčoška

5. 4. 2011 10:41
to, jak se k vám muži chovají je vaše zrcadlo

buďte jemná, milá, příjemná, pěstujte ženskost a uvidíte tu změnu :-)

0 0
možnosti
X

xs123

5. 4. 2011 11:09
Re: to, jak se k vám muži chovají je vaše zrcadlo

to teda určitě! jak můžeš být tak naivní! Že ty jsi ještě mladá nezadaná podřízená sympatickému šéfovi? Počkej, jak se pánové změní, až budeš vdaná, s dětmi a pár lety na hrbu. Nebudeš sexuálně k dipozici a tudíž je jinak zajímat nebudeš. Neponohou ti s těmi dětmi třeba ani do vlaku, poněvadž už nebudeš sexuálně perspektivní .

0 0
možnosti
K

kolemjdouci365

5. 4. 2011 10:37
Všechno se vším

Nedivte se že k Vám jsou muži takoví. Z mého pohledu se tady pohybuje velké množství žen které se vůbec jako ženy nechovají - spíš na ně sedí označení samice psa - a fena to vážně není.

Setkání s takovou emancipovanou mrchou která si na svém okolí kompenzuje své pocity z toho že je "jen" žena - tak se k mužům chová o to hůř - tak takové setkání dovede člověka znechutit na hodně dlouho. Pak se bohužel i stane že se právě k ženám chováme o to hůř.

Nic člověka nenase*e víc než když je k ženě slušný a ona se k němu chová jako k nějaké špíně která snad nemá právo ani na svou existenci zatímco tyhle čub*y se nejvíc ohánějí tím jak by měl být muž nejen galantní ale ještě dělat všechny ženské práce a přitom být i tím "samcem".

Milé dámy - vraťte se na zem, nafackujte feministkám, samy se chovejte jako ženy, k mužům se chovejte jako k mužům a doufejte že se situace zlepší.

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

5. 4. 2011 12:31
Re: Všechno se vším

Mám jinou radu :-) - úplně stačí, když ženy budou burany ignorovat (nechtějí-li napravovat, co zanedbala jejich matka, která jim nosila školní baťůžek, aby se chlapečkové nestrhli ;-D). Ono těch hulvátů zas není tolik (jak by se z diskuze mohlo zdát ;-D), slušní muži jsou rozhodně v početní převaze ;-).

0 0
možnosti
P

pepeanopepe

5. 4. 2011 10:34
Nejlepším přítelem člověka je pes, největším nepřítelem žena

Tedy od expanze rovnoprávnosti, emancipace atd. Na dnešních ženách je krásně vidět to "jiné" chápání souvislostí, do cca 35. roku je vpodstatě nic nezajímá, chtějí se bavit, být svobodné, nevázat se, pouze brát a nic nedávat. Jakmile však pomine zájem mužů a tržní cena klesne někam na nulu, začne fňukání, deprese a zahlcování blogů zhrzelými výplody. Ještě že chlapi to mají, jako takovou malou kompenzaci obráceně.

0 0
možnosti
S

sailornavy

5. 4. 2011 10:24
vymizeni gentlemanu

bude zapricineno asi vsim dohromady. jednak prehnanym feminismem, druhak socialistickou vychovou v dobach minulych, tretjak tim, ze decka jsou  vychovavany jako jedinecne osobnosti, tzn. ja jsem ja a vas ostatni nevnimam. pak tu mame obavu z obvineni ze sexualniho haraseni. u nas to asi neni az tak moc, jako v Emerice, -myslim, ze tam by  slusne vychovany clovek, jenz by zene podrzel dvere, byl obzalovany ajn cvaj...

0 0
možnosti

TheBaron

5. 4. 2011 10:21
Kam se poděli Gentlemani?

Inu, vymřeli spolu s Dámami ...

0 0
možnosti
S

sailornavy

5. 4. 2011 10:25
Re: Kam se poděli Gentlemani?

hm, taky pravda...i kdyz, jak by se vlastne mela Dama vuci muzum chovat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.