Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sid2007

28. 5. 2011 2:36
Komu slouží (zmatený) feminismus?

Podobně jako multi-kulti, politická korektnost, i feminismus jsou výmysly především z USA, které pod pláštíkem tu napomáhání "utlačovaným" menšinám, tu "utlačovaným" ženám vládnoucí třídy (v USA už horní jedno procento má 30 procent národního bohatství a tomu odpovídající moci, kdy hra na zastupitelskou demokracii je už opravdu jen hrou) sledují hlavně a především své (sobecké?) zájmy.

Bohužel, jako za komunismu, který měl být rájem pro proletáře a utlačované, profitují hlavně elity, ikdyž třeba feministky jako autorka, podobně jako svazačky za komunismu, dané propagandě UPŘIMNĚ věří a některé z toho mají i kariéru (jako ty svazačky).

Vládnoucí elita, zejména v USA, kde je společenský kontrak mnohem individualističtější (proto liberály a konzervativci na světě oblíbený) než "socialistická" EU, na úkor většiny (střední třídy) a jejich peněz a jiných omezení tlačí uvedené aby nebyly bouře, byl klid v podpalubí a aby i méně jatetní mohli KONZUMOVAT.

0 0
možnosti

Aretta

3. 12. 2010 23:17
Zajímavé

Precizně formulujete, těší mě Vás číst.

0 0
možnosti

janacz

28. 12. 2010 11:47
Re: Zajímavé

To je moc pěkný a poučný článek. !

0 0
možnosti

Gmur

1. 12. 2010 17:33
poucna kniha

Fausto-Sterling, Myths of Gender.Biological Theories About Women And Men.1985.

0 0
možnosti

NTPT_V_EXILU

1. 12. 2010 14:47
s tou ženskou obřízkou nemáte pravdu !

není to výmysl mužů, ti jsopu od této záležirosti drženi dál, ale je to patologická praktika která jde po linii ženské od matky na dceru.  Dá se o tom na netu najít docela dost.

0 0
možnosti

Gmur

1. 12. 2010 16:59
Re: s tou ženskou obřízkou nemáte pravdu !

Hlavne si zjistete, jak to v dnesni dobe obhajuji nekteri muzi a jak to zduvodnuji. Zeny do toho nemaji co mluvit.

0 0
možnosti

NTPT_V_EXILU

1. 12. 2010 14:41
Kohouti se musí omluvit slepicím

že je nutěj snášet vejce.

0 0
možnosti

scabies

1. 12. 2010 14:25
hele Hauserova

dam ti tip na knizku, moc poucnou.

http://www.academiaknihy.cz/clovek-bytost-v-sazce.html

v Academii ji maji ve sleve. Je od humanniho etologa, zaka Konrada Lorenze. Tam je biologii cloveka docela dost

Jinak mam kolegyni, co se na univerzite zabyva vyzkumem odlisnosti muzskeho a zenskeho mozku, zejmena vlivu hormonu na mozek, na rozvoj psychickych nemoci. Neni nahoda, ze zenske trpi 10x casteji na psychicke nemoci.

0 0
možnosti

skepticka

27. 12. 2010 23:30
Re: hele Hauserova

Vážený pane,

prosím, mohl byste mi dát kontakt na Vaši kolegyni, která se zabývá odlišnostmi mužského a ženského mozku?

Věra Nosková (spisovatelka, naposled autorka knihy Chraňme muže)

0 0
možnosti

klávesnice ejč pí

1. 12. 2010 12:16
kdybyste radši psala něco ze života

Pouze jste opsala to, co nikdy neplatilo a samo o sobě je demagogií. nenosí snad muži šperky a netouží být obdivováni? na příklad striptéři a gigolové? nejsou snad ženy notorické chranitelky, které kdo ví proč stále a stále zachraňují opilce a ochraňují násliníky, kteří jim nakonecvytlučou duši z těla? Marie Curie byla chlap? A fůra suprovních spisovatelů a básníků byla ženami? Víte co, radši ten článek přepracujte, nebo to na mou duši udělám já. A udělám to tak, že Vás překarmuji. Tak šup, šup do toho, téma je to výživné :-))

0 0
možnosti

Renatus Karmín

1. 12. 2010 13:43
Re: kdybyste radši psala něco ze života

Myslím, že se někde hned vepředu autorka omluvila, že bude popisovat střední proud a vynechá extrémy na obou stranách. Marie Curie v sobě možná měla více testosteronu než její manžel. Ale ta není zrovna moc reprezentativní zástupce svého pohlaví..

0 0
možnosti

Renatus Karmín

1. 12. 2010 11:02
Jenom poznámka,

zatímco biologické vlivy v člověku se formovaly stovky milionů let, kulturní působení trvá sotva pár tisíc let. Logicky musí být biologická podstata člověka mnohem silnější než ta kulturní. Člověk se kultuře pouze navenek přizpůsobuje, ale uvnitř je to stále živočich, a bude ještě dalších milión let. Každý si musí svou pozici ve společnosti vybojovat sám. Silnější nikdy nebude dobrovolně ustupovat slabšímu. 

0 0
možnosti

MacX

1. 12. 2010 11:00
Skutky lidské

Ta vaše analýza mně, nezlobte se, svou formální stavbou nedolatelně připomněla epochální dílo profesora Hrona Skutky lidské čili jeden tisíc špatnot žijby a konby lidské.

Protože si myslím, že všechno je to ještě mnohem, mnohem složitější.

0 0
možnosti

janacz

28. 12. 2010 11:54
Re: Skutky lidské

Náhodou je to výstižné a instruktivní. Kdyby se to rozepsalo ve své složitosti tak by to nikdo neměl čas přečíst.

0 0
možnosti

Kruton

1. 12. 2010 10:46
ideologie feminismu

Feministky by si měly udělat pořádek ve svých názorech. Tato ideologie má tolik proudů, že se v tom nikdo nevyzná. Například když muž jako silnější ochraňuje ženu, pak se to někdy vysvětluje jako důkaz dominance a nadřazenosti anebo jako logický důsledek fyzických možností, tak co tedy? Mám ženskou ochraňovat v nebezpečí, že je slabší, anebo když jí dám najevo, že je slabší, tak ji ponižuji? Nebo sám smysl feminismu. Bojovat organizovaně za práva žen. To jsou ženy takové chudinky, že si ve svém životě nevybojují prostor pro seberalizaci? Když přiznáme, že jsou neschopné se prosadit ve společnosti, pak feministky nemají pravdu, že jsou ženy rovnocenné. Často prosazují feministky afirmativní opatření, ale není to právě proti rovnosti pohlaví? Pokud např. odmítnu na pracovní pozici někoho, podle pohlaví, tak je to diskriminace a proti té bojujeme.... Je to celé postavené na hlavu..Rv

0 0
možnosti

hanah7

1. 12. 2010 10:53
Re: ideologie feminismu

R^jako žena vřele souhlasím :-). Svá práva a svou pozici si ve společnosti i v rodině vždy vydobudu sama. Uráží mě snahy feministek o pozitivní diskriminaci a rovné příležitosti. Ženy de facto staví do role méněcenných a slabých.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.