Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P(

papaya (.)(.)

23. 8. 2010 11:19
rozhodně zajímavý článek

1) V současnosti probíhá posun do stavu, kdy mateřství je jednou z možných seberealizací ženy – nikoli seberealizací jedinou... za tohle R^

2) za termín - domestikace mužů - Rv pardon, připadá mi to trochu přes čáru, přece jenom včera neslezli se stromů, že ? ;-)

3) za úvahu o přebalování - R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 8. 2010 11:39
Re: rozhodně zajímavý článek

ty tam máš těch paciček ;-D

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

23. 8. 2010 10:48
Mýlíte se

Srovnání komunismu a feminismu podle mne nepokulhává vůbec. Rozdíl je jenom v tom, že praktické důsledky komunismu jsou již známy a feminismu dosud ne. V době, kdy myšlenka komunismu vznikala si taky nikdo neuvědomoval jak to dopadne. Lidé, nejenom muži, jsou od přírody líní, sobečtí, prospěchářtí atd. Aby hnuli zadkem musí je něco motivovat. Zrušte jejich motivaci a na všechno se vykašlou. Však socialismus to názorně předvedl. Nikoho nenamotivují nějaké ideje nebo apely, ale pouze jeho skutečné potřeby. Pokud se mu začne jevit jejich uspokojení jako nedostupné, tak buď rezignuje nebo naopak přitvrdí ve své agesivitě. Vyberte si, společenská pasivita a úpadek nebo otevřený konflikt ? Výsledek bude zhruba stejný. No asi to tak musí být. Přirozená změna lidských vlastností to je tak na 100 tisíc let. Komu by se ale chtělo čekat že.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 8. 2010 10:49
Re: Mýlíte se

R^

0 0
možnosti
G

Gmur

23. 8. 2010 10:42
tesat do kamene

"Jinými slovy – „nedomestikovaní“ muži zřejmě potřebují používat hrubou sílu, chovat se jako drsňáci a mít převahu nad ženami a vším „ženským“, takže si odmítají zadat prací v nějakém ženském oboru, snad – nedejbože – dokonce za ženský plat! To raději přijmou roli úplných lúzrů a zkrachovalců, nebo, jak psali v Respektu, střídavě parazitují u různých žen, které se samy starají o jejich děti."

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 8. 2010 10:44
Re: tesat do kamene

"domestikovaný muž".....uááááááááá vy už z těch feministických přednášek máte v hlavě nový virtuální svět;-D;-D

0 0
možnosti
G

Gmur

23. 8. 2010 10:36
dekuji

Presne tyhle fantazie na adresu feministek, kterych se prave drzi muzi, me vadi. To je ukazka neracionalniho a emocionalniho uvazovani muzu. To jde zkrz nazkrz cele dejiny.

Asi pod timto clankem nenajdete rozumnou odpoved nebo reflexi od muze. ANO muzi jsou v krizi, protoze si musi pomahat prave takovymi nesmysly, fantaziemi a urazkami zen. To jim pomaha pri vyssim sebevedomi,samozrejme falesnem.V hloubi vedi, ze je to nespravne. A odtudty pochybnosti.

Zajimave je Ivo MOzny se nezabyva vubec bezdetnosti nebo nesezdanim muzu. A tech je daleko vic nez zen.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 8. 2010 10:39
Re: dekuji

o jaké reflexi mluvíte? Myslím, že feministický problém jako takový je umělý. Žen je 50% a kdyby chtěly mohou samy sebe prohlasovat kamkoli stejně jako muži.

V osobních vztazích je to otázka poptávky a nabídky......pokud budu chtít žen, co zvládá domácnost, je to má svoboda. Ona nemusí chtít mě, to je její svoboda. Žádný problém neexistuje. Je to celé zoufalá snaha vymoci si pozitivní diskriminaci jako nevaginální cestu k dalším bezpracným finančním zdrojům ;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

23. 8. 2010 10:32
o dobrá místa se soutěží

celý ten zápas za feminismus je jen ubohý pokus obejít nutnost vybojovat si místo sama v konkurenční soutěži.

Muži mezi sebou také velmi tvrdě soutěží, kdo zajímavé místo zaujme.....a dámy by si asi představovali, že vkráčí středem, prohlásí "já ji mám, takže mám na funkci nárok" a bude vymalováno.

Emancipaci v jádru nebrání vůbec nic. Pokud si manžel chce vybrat domácí puťku, prostě si ji vybere a pokud chce sebevědomou podnikatelku, tak mu taky nic nebrání. Ale je to nabídka a poptávka.....co tam chcete ovlivňovat??? Pokud chci mít vyžehlenou košili, mohu si vybrat tu, která je k tomu ochotna. Když není (má na to právo), ale musí se poohlédnout jinde.

p.s. ženy ve funkcích mi nejen nevadí, ale leckdy i sedí, ale jen ty, co se tam dostaly samy.;-)

0 0
možnosti
E

eldaha

23. 8. 2010 10:15
Paní Hauserová,

máte naprostou pravdu. Jen se obávám, že většina mužů, omlouvám se těm, kterých se to netýká, sebereflexe v tomto směru není schopna.

0 0
možnosti
JC

Joes

23. 8. 2010 9:57
Feministčina "dobrá" oponentura toho co nebylo řečeno

aneb, jak někteří/některé dobře vědí co ten druhý "ve skutečnosti" řekl.

0 0
možnosti
CVŠ

cyankáli v šampaňském

23. 8. 2010 9:56
tak uvidíme

kolik potrefených hus se ozve ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.