Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Morningstar

26. 10. 2010 15:53
dávám obrovskou karmu

a držím Vám palce. Máte skvělé názory a smysl pro humor, moc se mi Vaše blogy líbí. A obdivuji, že pokračujete i přes ty hrůzy, co se (bohužel) docela často ozývají v diskuzích. Držím palce R^:-)

0 0
možnosti

cougars

18. 9. 2010 13:56
Hovořilo se statisticky...

Článek mluví zejména ve statistických údajích a vy se chytáte jednotlivých slovíček, útočíte na muže. Nemáte vztah, lásku ? Pak za to vděčíte i sobě.. Ve vašem článku se stále opakuje, kdybych diskutovala já.. já já :-). Rádoby intelektuální ženy, ... vedle nich se každý muž stane opravdu tím líným, nemotivovaným "divochem" :-). Bezvýhradná láska ženy může být inspirací pro muže... spojení ženy s matkou Zemí, vesmírnou láskou.. a ne prázdné kecy.. zabývejte se motivem. Co je ve vašem textu motivem ? Kritika a nadutost.

0 0
možnosti

Alexandra Soirée

14. 9. 2010 23:14
Hmmm...

1 část: Doposud jsem se domnívala, že za myšlenka, že za krizi mužské identity může ženské hnutí, je taková "lidová tvořivost" - mýtus širiších vrstev podporovaný některými publicisty, kteří hodiny historie trávili ve vinárnách v okolí fakulty. Znějíc z úst sociologa, navíc sociologa váženého, jedná se o tvrzení vzbuzující přinejmenším rozpaky. Současné společenské uspořádání je důsledkem změn, které proběhly ve 20. století, a jejichž hlavním hnacím motorem byly dvě světové války a posléze rozvoj technologií (první rakety, telekomunikace, masová výroba... atd.). Ženské hnutí by samo o sobě nikdy nemělo sílu prosadit potřebné změny.  Vinit tedy ženské hnutí z krize mužské identity je nesmysl. Navíc v současné moderní sociologii se běžně operuje s konstruktem "krize identity". Krize identity je spojována se současnou (postmoderní) dobou jako s nedílný průvodní jev této doby a je chápána jako důsledek společenských změn, svobody, volnosti, zrušení omezení predeterminovanosti života.

0 0
možnosti

ewanem

5. 9. 2010 23:07
Skvělý článek

!! Zásah do černého R^  Děkuji !!

0 0
možnosti

janacz

30. 8. 2010 13:47
Muž v krizi

je často výmluva, aby mohl jít do hospody ;-D

0 0
možnosti

Satyriana

30. 8. 2010 20:47
Re: Muž v krizi

No bodejť, Vy byste snad doma chtěla držet chlapa, když má krámy? Já ani náhodou ;-)

0 0
možnosti

Satyriana

29. 8. 2010 17:55
hezké, i ta nadsázka.

Já bych se mužských zastala. Kdo je vychoval? Většinou ženské. V první generaci snad? Nikoliv. Zlomová vlna rozvodů, kterých bylo už fakt hodně, proběhla začáítkem 70.let. V roce 1974 vyšla práce prof.Trnky, která sledovala vývoj dětí z rozvrácených rodin cca od počátku 50.let. Výsledky platí dodnes, ale je to marný, marný, marný.

Takže máme u leckoho třeba i čtvrtou generaci dětí, které vyrostly bez zbytečných gaučáků-otců.  Někdo měl mužský vzor v rodině, ale při kafíčku ženských slýchal "ten můj trouba, nojo, chlapi,  nažrat a pustit do hospody,..."

Já sama zažila takové rady do života, jako že zodpovídám za čistotu oděvu muže, protože oni ze sebe prostě nic nesundají, že je nutno tak a tak často drbat byt, že muž vypadá trapně, když vynáší koš, že je blbé mu svěřit děcka na kontrolu k lékaři... To byla 80. léta. Milé dámy, co jsme si vychovaly, to tu teď nejistě stojí a netuší, co dál. Jsou-li ochotni ctít své družky a chovat se samostatně, dostanou přes čumák.

0 0
možnosti

Satyriana

29. 8. 2010 18:06
Re: hezké, i ta nadsázka.

Proč? Protože dívky vědí, že chlap je nanic, vyžírka nebo trouba k vycucání. kdo jim to sdělil? matky a babičky. Kdo nenanučil muže nic z toho, jak být mužem a přitom nikoliv pračlověk Janeček? Matky a babičky. 

Odehnání muže od rodiny navíc poškodí děti i v tom, že nevidí, jak pár řeší běžné situace. Pár, muž a žena, ne dvě a více ženských. Protože muž má jiný přístup k věci, než žena- a mezi ženskými poznáte ty, které žijí nebo dlouho žily spokojeně v páru. 

Všechny úvahy feministek a jejich odpůrců jsou jen hra, jak zastřít vlastní neschopnost žít vedle někoho v úctě a souladu. protože vytáčí-li kohokoliv jedna nebo druhá strana do útoků, asi se brnklo na nějakou strunku. 

Ono se vždycky bude nějak zápasit, aby se našla zlatá střední cesta. Takže nejdřív by se všichni bojovníci měli zastat dětí a jejich práva na dobrého tátu s dobrou mámou. Pokrevnost důležitá není. A ještě líp: předvést, že toho jsou sami schopni.

0 0
možnosti

VasekN

23. 8. 2010 14:51
:-)

Ad. termín domestikace mužů ..... ať se každá žena rozhlédne kolem sebe a řekne si co z toho co vidí, v čem jezdí, na čem pracuje je dílem ženy ;-)

0 0
možnosti

VasekN

23. 8. 2010 14:48
:-D

"Je pro pány prakticky jediným východiskem, a to nikoli proto, že by to

ženy tak nekompromisně požadovaly, ale protože společnost se tím směrem

vyvíjí." Toto je pravda jen částečně, protože se takto vyvíjí jen tzv. Západní vyspělá civilizace, která ovšem vymírá a stárne (za to samozřejmě nemůže jen feminismus i když má na tom velký podíl) a v tomto století zřejmě ve světě ztratí svou dominatní roli, kterou pravděpodobně převezme Asie. Z Vašeho pohledu samozřejmě hodnotíte dění v ČR, ale troufám si říct, že dříve než se přiblížíme Západní civilizaci úplně ... přijdou velké změny. Celý problém je v tom, že feministky chtějí dostat muže do jiných rolí násilně nikoli pozvolným vývojem jak naznačujete.

0 0
možnosti

Gmur

23. 8. 2010 15:29
Re: :-D

prosim vas , zeny feministky jen rikaji, ze materstvi neni jedinou ulohou zeny.

Jake nasili provadeji na muzich, kdyz je chteji dostat do jinych roli? jaka role je tim minena?

0 0
možnosti

a-b-c-d

23. 8. 2010 14:00
legrace

...Vás číst :-)

ti muži, darebáci, nadiktovali ženám, že budou rodit - a ženy se teď z

toho osvobozují, jako se kluci osvobodili od povinnosti rukovat, a .. a

tak dál; no, musí s Vmi být legrace, když tak sedíte sama doma ;-)

0 0
možnosti

janacz

31. 8. 2010 11:22
Re: legrace

Kdo chce ten rodí a kdo nechce ten nerodí, jak by to mělo být jinak? 8-o

0 0
možnosti

sedivak

23. 8. 2010 13:32
Jsem

líný, ješitný a nepřizpůsobivý jedinec, který se drží patriarchálního stereotypu. HURÁ!!!!;-D

0 0
možnosti

janacz

30. 8. 2010 13:49
Re: Jsem

A víte co dělá Vaše manželka právě teď? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.