Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Laivae

20. 6. 2010 9:53
váš pohled na Noskovou, můj nový pohled na Hauserovou

Velice jsem si Vás vážila, ale nyní mám dojem, že si své knihy cucáte z prstu, když jste schopna vypustit do světa takové nesmysly. Předem byste se měla blíže zjistit info . Proč je sdružení týraných žen...že byste sama rychleji zabila.? tak to bych vás chtěla vidět, nevíte o tom ani zbla, pokud byste si projela psychologii a rozhlédla se kolem sebe, tak jen 3% mají tu sílu postavit a to jednoduše proto, že teror vás zadupe do země, 2/3 končí špatně na úkor ženy, necelá třetina z vyhrocené situace zavraždí a pouze 3% procenta se dovedou sami zachránit, ty organizace jsou, aby zachránily před nejhorším a daly šanci na záchranu ženě i s dětmi o které tu také jde. Pacientské organizace nejsou na pitvání se v nemocech, ale naučení se s ní žít, máte štěstí, že jste zdravá, či netrpíte nějakým výrazným onemocněním, které by vám převrátilo život, neohrožuje vás na životě, je vyléčitelné, nijak vás neomezuje, nejste imobilní a pod, máte štěstí,jiní ne. Předvedla jste se - velký sobec nelida.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fojtík

14. 6. 2010 10:59
Slušnost

Paní Hauserová. Do dnešního dne jsem vás měl za slušnou osobu, které si mohu vážit. Do dnešního dne. Jak si ale mohu vážit člověka, který svévolně zveřejní část soukromé korespondence? Je mi z vás špatně a smutno.

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 6. 2010 10:02
Noskova asi blaboli

co ma zanmenat tohle:

"“Můj životní pocit jakožto ženské pramení z toho, že mě štve, když mě v této době a za těchto demokratických podmínek někdo protěžuje, ochraňuje."

To jako zakazat materskou dovolenou? nebo ochranu tehotnych v praci? NEBO CO TIM PROBOHA mysli?

Ona ji fakt stve materska dovolena? Vzdyt i otcove maji rodicovsku a to tri roky.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

8. 6. 2010 7:44
Re: Noskova asi blaboli

A co si tu její knihu nejprve přečíst? Pak byste možná lépe pochopila, co tím myslí. Paní Hauserová může sice odsoudit názory paní Noskové, ale těžko Vám může vysvětlit pocity paní Noskové - to, co ji vede k tomu takto smýšlet a pochybuji, že by se paní Nosková ještě někdy paní Hauserové se svými pocity hodlala svěřovat, když vidí, jak nekorektně zneužila jejich SOUKROMÉ korespondence.

0 0
možnosti
S

Satyriana

3. 6. 2010 11:39
paní Evo,

je vidět, jak moc jste rozhozená. Je to veliká škoda, protože jste vybublala dost drsně, bez jakékoliv korektnosti - a žalovatelně. Přemýšlím, jak by se jinak dalo vybruslit z toho, co Vámi tak otřáslo. Jak se podělit a ulevit si - ale JINAK, než se stalo. To už ničím nezamáznete, maximálně nějakými veřejnými omluvami. Mrzí mne to.

K tématu dodám jen to, že dokud lidé nebudou schopni žít v úctě jednoho ke druhému, s vědomím, že ten druhý skutečně přispívá podle svých (momentálních) sil ke společnému dílu, tak se z těch pomotaných ismů a genderů nevyhrabeme. Protože co člověk, to názor. 

Jsem zastáncem tradičních rodinných svazků a léta pozorování i poradenství mne naučila, že dítě potřebuje rodiče, kteří mu zajistí bezpečné hnízdo. Rysem vůle toto bezpečí zajistit je veřejný závazek. Dítě může výjimečně zažít bezpečí i u druha a družky (spektrum je prostě spektrum), ale je prostě méně chráněno. Družka bývá vykopnuta s haranty a holým zadkem, marná věc. Dítě není právo, ale povinnost.

0 0
možnosti
S

Satyriana

3. 6. 2010 11:41
Re: paní Evo,

Protože si Vás ale vážím a jste mi do velké míry inspirací, napadá mi, že to celé je provokace ve stylu "jak nepsat" - tedy test či návod z kurzu tvůrčího psaní jako vzorek pro veřejnost.

No, znám lidi, kterým takovéto provokace vycházejí mnohem hůř. ;-)

0 0
možnosti
PO

POToole

3. 6. 2010 0:31
Nebylo by

ferovejsi si knihu precist a pak s ni polemizovat nez ji predem odsoudit? A take citujete e-maily, ktere Vam osobne poslala - s jejim svolenim?

Co se tyce obsahu - mozna mate obcas i v necem trochu pravdu, ale dopady prehnaneho feminizmu na spolecnost, rodinu a deti vidim kazdy den, a neni to hezky pohled. :-(

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 6. 2010 14:58
Re: Nebylo by

Jake dopady "prehnaneho feminismu" vidite konkretne?

Ja vidimnapriklad to, ze otec muze byt kdykoliv s ditetem, muze si brat rodicovskou odvolenou a jeho dcera muze mit lepsi vzdelani nez on. A taky lepsi plat. Rovnez si muze ponechat svoje jmeno a nemusi ZADAT manzela o vlastni konto nebo o odchod doprace. Rovnez muze podepsat najemni smlouvu a koupit si svobodne antikoncepci. R^

0 0
možnosti
JN

Yesname

2. 6. 2010 22:29
Baby a chlapi

se vzájemně potřebujou. Kdo si to uvědomí a kdo je za to rád, je spokojený, i když ho občas ten druhej vytáčí. Kdo to neví a necítí to, toho je mi líto, ať je to chlap, nebo baba. Kdo to pak ale hlásá všem do tváře, je ubožák.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

18. 6. 2010 12:08
Re: Baby a chlapi

yes sir!

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

2. 6. 2010 21:39
Existuje někdo??

Existuje někdo, kdo to kokázal přečíst celé a najednou? To si myslím nezvládne ani sama autorka.Rv

0 0
možnosti
I

ivko12

2. 6. 2010 19:21
Militantni feminismus.

Tak tohle fakt neslo cist. Vase clanky, Vase knizky delaji i z te nejhodnejsi a nejspokojenejsi zeny ve vztahu, indicke posvatne zvire. Vam v zivote musel někdo velice ublizi, když je z Vas takova arcifeministka. Mela jste se narodit jako muz. Kdo vi?! Mozna v pristim zivote.;-)

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

2. 6. 2010 22:10
Re: Militantni feminismus.

Jak je to správně ? Feministka, nebo stačí femina ??

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
N

norayellow

2. 6. 2010 19:13
Ja jsem

z obou vasich clanku (pockala jsem si na pokracovani) mirne paf, pani blogerko.;-D Nuz, to jsem rada ze jsem uz ponekud obstarozni a cely zivot jsem nepotrebovala problemy feminismu ani resit, ani hledat jejich reseni v knihach. Tak ted jeste musim dat pozor, abych se nezacala pohybovat v tech "vzdelanejsich a premyslivejsich kurzich" o kterych pisete.;-D

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 6. 2010 16:08
věra

Věra má evidentně mozek na svém místě a zdravou osobnost. A plně s ní souhlasím. Problém feministek by byl okrajový, kdyby se nějakým mně nepochopitelným způsobem neinfiltrovaly do sfér důležitých pro rozhodování o ovlivňování mládeže a dětí. O tom, že se jim posktují dotace ani nemluvě. Odmítám, že bych cokoli genderově měla, budu-li chtít mít rovnocenný vztah, budu ho mít, nebudu-li a vyhovuje-li mi vzhlížet k partnerovi, nevidím na tom nic špatného. Ale femini pohádky o princeznách s mečem, co si pomůžou samy nebo vysvobodí prince, či příšernost učebnice či metodiky genderově správného vyjadřování mi zakládá na infarkt. To, že se něčemu takovému popřává sluchu a prostoru ve státních institucích je na defenestraci. Tragedie je, že právě ty největší blbosti dostanou sluchu. Slovo feministka je nadávka a oprávněně.Vaše zhodnocení podpory týraných žen je stupidita na n-tou a je ukázka toho, proč zrovna třeba vy byste neměla za druhé hovořit ani náhodou, páč o důležitém víte pramálo.

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 6. 2010 16:11
Re: věra

a dodala bych bezbřehé hňahňání se v kvótách nebo rovnostech je plácání do vody, ale u týraných žen nebo mužů či dětí jde o život, to je sakra rozdíl než pláč nad tím, že se nějaká jakási nedostala do vedoucí pozice a dostal se tam chlap.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS