Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Asdarel

25. 2. 2010 22:35
kaja.chytrak.cz

Bohužel většina tvrzení, které autorka vyčítá tzv. maskulinistickému hnutí, je pravdivá.

kaja.chytrak.cz

0 0
možnosti
MV

Martin V

1. 2. 2010 19:49
Děkuji

Děkuji za plodnou diskuzi, dozvěděl jsem se spoustu nového a slyšel spoustu nových slovíček.

Vím, že pro ženu je důležité čtení bible a Osha. žena má právo na šťastnou a plnou existenci a pokud jí součastný partner existenciálně neuspokojuje, je jejím plným právem od něj odejít za někým, kdo jí uspokojí lépe a ani tam se nevázat, protože je to o lásce a ne závazcích, slibech a povinostech. Ovšem pozor, když to samé udělá chlap, je to hajzl, který si zaslouží co největší potrestání, protože zklamal a nesplin co měl, když se pro něho jeho partnerka maximálně obětovala.

0 0
možnosti
P

papaya

1. 2. 2010 20:01
proč děkujete ?

Myslela jsem, že si konečně přečtu příspěvek autorky blogu. A to jste zase vy.:-P

0 0
možnosti
B

brnl

1. 2. 2010 19:09
No kdyby se nastolil elementární rozum

a u rozvodu se začalo zkoumalo kdo na tom rozvodu má vinu a tohle se potom zcela normálně zohlednilo při dělení majetku a rozhodování kdo bude vychovávat děti tak by se tenhle nepoměr určitě dostal do nějakého normálu.

Osobně bych řek že matka která připraví děti o úplnou rodinu a slušného otce a to jen proto že prý "manželství nesplňuje jejich očekávání", kde pravým důvodem pravidelně bývá pouze svědění v rozkroku, takováhle  "matka" by do výchovy děti neměla dostávat nikdy, to jsou egoistické krůty kterým je ten rozrok daleko bližší než ty děti.  

0 0
možnosti
P

papaya

1. 2. 2010 19:28
elementární rozum ??

prosím vás, nebuďte naivní, kdo by to jako měl zkoumat a co by asi vyzkoumal, chudáci lidi u soudu....nejspíš perpetum mobile ...;-D :-P Příčiny se ani dohledat nedají, neb často je hlavním důvodem rozvodu --- považte --  samo manželství (zdroj: klasik).

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

1. 2. 2010 17:52
-

Troufám si říct, že už v tomhle pohledu na rozvod jako na bitvu, která má jasného vítěze a poraženého, se odráží mužské myšlení

----

Mila zlata, vy o tech vecech zrejme nic nevite. Rozvod je boj a ze strany zen se casto jedna o cistou pomstu - chlapa oskubat a jeste mu znemoznit styk s detmi. Ne vsechny se tak chovaji, ale je jich pomerne velka cast.

0 0
možnosti
W

Wendolene

1. 2. 2010 17:10
Mila Hano Borovska...

Co třeba kvůli lásce?"Co je vaše manželství jiného než obchodní smlouva? Zavážete se jeden druhému před úředníkem, a tak lásku urážíte! Řídíte se normou, která je v životě nejchatrnější věcí a také nejodpornější. Když přinášíte lásku před oddávajícího, pácháte zločin, jenž nemůže být odpuštěn. Přijímáte závazek před úředníkem – chcete uzavřít manželství a zůstat v tomto manželství, je to váš slib daný podle zákonů: nerozdělíte se a nebudete podvádět jeden druhého. Copak to není velká urážka lásky? Copak tak nekladete zákon nad lásku?--------Jestli podle tohoto chcete zit, no potes..manzelstvi neni urazka lasky, manzelstvi je vzajemny slib s milovanou osobou ( teda ne vzdy, ze pani Zlatokopko) a znamena vic nez car papiru. Kladete prilis durazu na lasku, laska samotna totiz nestaci.

0 0
možnosti
HB

Hana Borovská

1. 2. 2010 18:56
No tak to se, milá Wendolene,

především musíte rozhodnout, zdali jsem Zlatokopka nebo zdali kladu přílišný důraz na lásku a vést útok vybraným směrem. Svůj postoj k manželskému slibu jsem napsala níže v rozdělené replice na Vikinu, který mě obvinil z anarchie a odporu k zákonům. Samotná láska bohatě stačí, protože vše, co patří k dobrému vztahu nebo někdy i manželství - včetně činů - jsou její projevy a plody.

0 0
možnosti
C

Caveat

1. 2. 2010 16:30
Jsem čerstvě rozvedený, stále nevím proč vlastně

Máme dvě děti, byli jsme spolu 15 let, děti 6 a 4 roky. Manželka mi před 3 měsící oznámila, že už takto dál žít nemůže a nemůže myslet jenom na děti, což já dělám a chtěla rozvod. Jako blb jsem pomáhal, umožnil jí, aby chodila do práce , ikdyž prvnímu synovi byl rok, začala dělat na poloviční úvazek, protože doma ji to nebavilo, nestimulovalo a nechtěla, aby jí mozek šel do kytek, když pořád žvatlá básničky a jezdí s kočárkem. Byl bych raději , kdyby byla doma, slušně vydělávám, měli jsme nový dům, ale chtěl jsem ji št´astnou. Po narození druhého syna už nechtěla dál pracovat, ale šla do školy, na vysokou, začala dálkově studovat, vše vypadalo dobře, měli jsme pomoc známých. A jednou..řekla, že jsem skvělej chlap, skvělej otec, dobrej člověk, ale ona chce něco jiného a rozvod. Rozvedli jsme se. Bojoval jsem, ale ztratil, už měla totiž někoho jiného, kdo ji hned po rozvodu dal sbohem...Chyba je i moje, byl jsem vůl, máme děti, musím být hodný, abych je viděl.

0 0
možnosti
P

papaya

1. 2. 2010 17:09
Re: Jsem čerstvě rozvedený, stále nevím proč vlastně

To je velmi smutný příběh. A teď, prosím, dejte odkaz na článek vaší bývalé manželce a chci slyšet i její názor, děkuji.

(neříkám tím, že vaše stanovisko je lež, to snad chápete ...pouze by bylo fér slyšet i názor druhé strany).

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

1. 2. 2010 14:26
Kdo vám na tom světě zbude?

Kybych měl brát vážně vaši předchozí tvorbu, pak jsou vám protivní nejen muži všech věkových kategorií, ale i děti obou pohlaví.

Jste tedy schopna komunikovat s omezeným počtem žen přibližně ve vašem věku. Není to málo?

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 2. 2010 15:47
Re: Kdo vám na tom světě zbude?

Je ! ;-D!!!!

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 2. 2010 13:31
Re: VŘELE DOPORUČUJI

Hmmm... "vřele doporučovat" vlastní blog na jiném je drobet zoufalství, ne?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 2. 2010 12:42
Postřeh č. 2

Pracuji jako externista pro řadu firem a za 15 let praxe jich znám řadu.

Všiml jsem si, že i ve firmách, kde manažer či majitel je žena, nevychází průměrný plat mužů a žen 1:1. Kdo je v tomto případě ale pachatelem onoho mužského spiknutí???

Jen např. práce s PC je u řady žen (naštěstí ne všech) hezkým příkladem jak lze celá léta používat stejné neefektivní postupy bez ambice něco samostatně zlepšit (např. kouknout se na Google jak se to dá udělat v Excelu za polovinu doby).

U mužu se ale za samozřejmé považuje, že se nový program naučí (a asi 80% z nich to i zvládá)

Kde je diskriminace???

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 2. 2010 12:45
Re: Postřeh č. 2

Nejste ve špatném tématu? :-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

1. 2. 2010 12:37
Postřeh č. 1

naproti v kanceláři sedí muži i ženy. Když spočítám průměrný výdělek, budou na tom ženy určitě hůř. Situace vypadá takto:

Poměr ženy, muži = téměř půl na půl

Ženy - 2 jsou schopné a mají i vyšší ohodnocení, ostatní - nejsou na výměnu, ale ani od nich nelze čekat žádný zázrak (vyzkoušeno), nicméně na rutiny celkem fungují - plat průměrný bez zásadního růstu

Muži - 1 slabý (vedení uvažuje, zda zůstane), 3 špička (nadprůměrné hodnocení i na poměry firmy), zbytek služný průměr s určitou použitelností k zlepšování a inovacím (mírný nadprůměr v ohodnocení)

Vidíte nějakou diskriminaci???

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.