Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Romale Shalom

31. 1. 2010 13:32
Nerovnoprávnost mužů

V mnoha západních zemích, kde jsou ženy naprosto emancipované a mají stejná privelegia jako muži, existuje stále povinná vojenská sluřba (popř. civilní služba). To je samo o sobě pro muže diskriminační. Dále je v pořádku, když ženy mají různé slevy na vstupném, ale zkuste to udělat pro muže.Rv

0 0
možnosti
BR

Stobka

31. 1. 2010 14:47
Re: Nerovnoprávnost mužů

Proboha jaké slevy pro ženy? Hned mi napište prosím, kde je dávají, ať je taky využiju.

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 1. 2010 13:06
protoze se mohou

konecne rozhodnout jak chteji zit. To co delali muzi vzdy. To je muj nazor.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

31. 1. 2010 17:00
Re: protoze se mohou

Nic moc názor. A co církev?

0 0
možnosti
HP

Fordána

31. 1. 2010 12:56
Hele

Ať jsou chlapi páni rodiny, či jenom oplodnitelé nosící výplatu, nebo domácí údržbáři, nebo prostě partneři, či milované osoby, bez nich by nebylo dobře i když by je občas člověk roztrh.

0 0
možnosti
ZK

SID09

31. 1. 2010 13:29
Re: Hele

S tím naprosto souhlasím. Chlapi mají s manželkami obdobné problémy, ale vždy se to nějak zkousne. Nicméně celý článek je tak trochu o ničem. Existují samozřejmě chlapi hulváti, ožralové a násilníci.. Stejně jako existují ženy borde*lářky,  panovačné megery, či s poněkud zvýšenou sexuální aktivvitou....  

Po čas chození si toho mohli protějšci všimnout. Že neviděli, neslyšeli a pak to po letech řeší - je už dost pozdě. Někdy se ovšem i jedná i o naprosto účelové rozvody, za účelem finančního oškubání toho druhého.  Bohužel často dochází k tomu, že povinný neplatí výživné na vlastní děti...... Bohužel si ale občas všimnu, že některé rozvody jsou naprosto zbytečné. Dámy po mateřské začnou zjišťovat, že kamarádky dělají kariéru a ony už to nestihnou, nebo že v 35 letech už nevypadají tak jak ve 20 a ...... začnou hledat viníka. Je jím pochopitelně manžel, který ani netuší co všechno způsobil. Manželky se začnou odcizovat, přestávají mít zájem doma o sex...... a to je začátek konce.

0 0
možnosti
RK

Rommik

31. 1. 2010 12:44
Autorko

Z toho je tedy zřejmé, že 2/3 můžů jsou španí a 2/3 žen jsou dobré. A což tak se více zamyslet nad tím, proč k rozvodům dochází. Trochu si to rozebertea budete udivena. Vy fem...... tedy emancipované ženy máte svůj pohled. Jenže ještě pořád platí to, že muž rodinu zabezpečuje a žena se stará o rodinu. Obecně vzato samozřejmě. Pokud se žena snaží tuto " rovnováhu " porušit, vede to k rozvodům. Je to tak i v přírodě a ty záklaní pravidla prostě neporušíte. Ano, doba je dynamická a hodně se změnila, ale je to pořád tak............... Takže mnoho štěstí - nechcte si udělat několik dětí, postavte ( a zafinancujte dům ), pořiďte několik aut, pochopitelně pracujte 10-14 hod. denně a pak mluvte. Dnešní kočky to vše chtějí a pak řvou, že manžel není doma. Nemůže, pracuje. Mu osobně by přitom stačila garsonka někde v sedmém patře. Pak přijde kýžený rozvou a hle, žena má najdenou majetek a dobré alimenty

0 0
možnosti
PS

lecaks

31. 1. 2010 13:06
Re: Autorko

Že 2/3 žen jsou dobré jste zjistil jak? Četbou Bible?

Vždycky je někdo na vině, ale není cílem soudit, jen pozorovat. A z toho nám vychází, jak moc jsme se vzdálili přírodním a nejvíc kosmickým, Božím zákonnitostem. Stačí si připomenout(doučit, neboť škola tohle trvale zanedbává) J.A.Komenského a/nebo jiné velikány.

"Jsme svobodné bytosti, jež v nekonečnu nekonečna samy sebe tvoří". > J.A.Komenský.

Až se většina poučí, bude líp. Do té doby buďme svorni.R^

V

0 0
možnosti
M

milpoded

31. 1. 2010 12:32
myslim, ze lepsi je si precist neco takoveho

http://www.vesmir.cz/clanek/co-zeny-umeji-a-muzi-nevedi a hned to bude jasnejsi.

K silenemu blabolu o prumerne delce zivota snad jen to, ze zeny daleko vice plundruji zdravotni a socialni system statu nez muzi a tak je to asi na jejich life spanu znat.:O) Grinderman.

0 0
možnosti
M

milpoded

31. 1. 2010 12:40
Re: myslim, ze lepsi je si precist neco takoveho

a tohle take neni spatne : http://www.vesmir.cz/clanek/podporujte-zeny

:O) Grinderman

0 0
možnosti
S

sabka

31. 1. 2010 11:55
máte naprostou pravdu,

R^R^R^

ikdyž "pánům tvorstva" se to asi líbit nebude...nojo, pro pravdu se lidi zlobí nejvíc

0 0
možnosti
T

twigy

31. 1. 2010 11:35
samé kecy

kardinální rozdíl mezi mužem a ženou je v přístupu k novým vztahům. Muž má schopnost "haremizovat". Žena vždy pálí mosty a odhazuje minulý vztah jako zcela nepotřebný. A všimněte si ještě jedné moudrosti, která se traduje. Muž odchází z manželství do neznámých vod. Žena odchází k jinému,....co dodat ...

0 0
možnosti
G

Gmur

31. 1. 2010 13:10
Re: samé kecy

Samekecy.

Vetsinou je to uuuuuuplne jinak. Zcela uplne.!!

0 0
možnosti
VH

vhvh

31. 1. 2010 11:30
Rozvod jako bitva?

Pohled na rozvod jako na bitvu je něco divného? Bohužel to tak často bývá. A navíc - rozvádí soud, jeden z manželů tudíž musí podat žalobu na toho druhého, jinak to formálně nejde, ani kdyby se navzájem dohodli a žádná rozepře mezi nimi nebyla.

0 0
možnosti
T

tromi

31. 1. 2010 11:26
proč?, protože na rozvodu vydělají

0 0
možnosti
BH

BoboHml

31. 1. 2010 11:25
USA a ČR nelze srovnávat.Netuším proč žádají

o rozvod hlavně ženy,ale jsou vždy ve výhodě proti otcům.Nejen že je jim téměř vždy svěřeno dítě,ale především náš stát není schopen zajistit rozvedeným rodičům kontakt s dítětem.Už jsme jako stát u mezinárodního soudu několik sporů prohráli.Dokonce tady byl případ který se vlekl cca 15 let a skončil díky tomu,že dítěti bylo 18 let.Pokud je navíc žena nízkopříjmová či dokonce v domácnosti,má nárok na své vlastní výživné.Dále pak rodič,který vychovává dítě ve své péči,může dokonce zažádat o zvýšení alimentů A TO O 3 ROKY zpětně.Ze dne na den se platící rodič stane dlužníkem a neplatičem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.