Diskuse

Kterak rodina člověka navždy poznamená

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lovecraft

24. 1. 2010 21:14
Děkuji, že jste feministka!

A ještě víc děkuji, že jste taková feministka, jakou jste!

0 0
možnosti

Wendolene

24. 1. 2010 19:35
Aneb prave jste odhalila, proc jste feministka

Neni to nic jineho, nez zoufala touha po uznani, maskovana jako touha po rovnosti pohlavi. I kdybyste si vzala skveleho muze, byla byste nespokojena,protoze vse prameni ve vasem vztahu s rodici. Manzel v tom nehraje roli. A ano, jsme rozdilni a nemuzeme si uspesne prohodit role s muzi. To je jenom utopie feministek. Za jakou cenu? K cemu nam je ziskat cely svet a ztratit pritom vlastni dusi?

0 0
možnosti

paulina

24. 1. 2010 21:03
Re: Aneb prave jste odhalila, proc jste feministka

Proč ztratit duši? Nejsme tak jiní, jak si namlouváme. Já měla tatínka v invalidním důchodu a pracující maminku, byla jsem zvyklá, že táta pečoval o domácnost a máma vydělávala peníze. Fungovalo to a proč by nemělo?

0 0
možnosti

MacX

24. 1. 2010 18:43
Rodina poznamená každého...

No, ono je to složité i z druhé strany. Má zkušenost je, že ženy VYŽADUJÍ  od muže vyhraněné mužské chování (dominance, stabilita, schopnost použít násilí), jinak jsou nespokojené. Protože jsem od svých 4 let vyrůstal mezi samými ženami, mám s takových chováním problém a nasledně tedy i problémy se ženami. Můžu připustit, že existuje jakési stopové množství žen, které to nevyžadují, ale já jsem je nepotkal. Totiž, on je zásadní rozdíl mezi tím, co ženy říkají a co dělají. Řídit se dá jen tím druhým.

0 0
možnosti

Luisa

24. 1. 2010 18:58
Re: Rodina poznamená každého...

Cože? Dominanci a dokonce schopnost použít násilí???

0 0
možnosti

Brkoslav IV

24. 1. 2010 17:21
hmmmm....

Je to od vas krasne, takhle lidem priblizit , jak vlastne nekdy vznika ten pocit feministek. Jako zena se snazite byt uprimna. Je to zajimave cteni. Dik. Dost mozna, ze chcete jen nekam patrit a tak se nejak profilovat. Byt typickou predstavitelkou 'Zeny' se vam...rikejme tomu pracovne: 'z nejakych okolnosti ' , proste nepovedlo byt... ale vy chcete byt chvalena, mit uznani. Tomu rozumim. Vim urcite, ze si uvedomujete, ze genotyp zen a muzu je komplexne rozdilny , a nepostihuje pouze a jen jejich fenotyp... To, co nektere zeny shledavaji urazlive ci ponizujici nebo podobne....a muzi v opacnem gardu veci take, byva nejcasteji trivialni nedorozumeni plynouci z dusevni, psychicke odlisnosti obou pohlavi a tim omezene moznosti komunikace spocivajici na ' tvrdosijnem' prosazovani jedne logiky proti druhe ( ne naschval, ale protoze si neuvedomime, ze jsou logiky prinejmensim dve...a kazda spravna , pozorovano z jineho uhlu ).

0 0
možnosti

Brkoslav IV

24. 1. 2010 17:22
Re: hmmmm....

Pokud se najdou dva lide, kteri znaji vzajemne uskali komunikace, dokazi se nejen domluvit, ale uziji si i jiste pohlavni euforie z odlisneho zpusobu komunikace...a oba. Toto je nastesti jeste geneticky funcni, takze to neni cizi 95% lidi. Je proto s podivem, ze nevznikaji nejake male poradenske firmy, ktere by ucili jedno pohlavi zasady a pravidla komunikace toho druheho pohlavi. Domnivam se , ze obeti tohoto fenomenu jsou i velmi inteligentni lide....coz je vecna skoda pro ne same a pro vsechny kolem... A' propos ta pohlavne vyhranena komunikace je nasedkem urciteho velmi dlouheho prirozeneho vyvoje lidske spolecnosti, kdy zeny, at chceme nebo nechceme mely logicky na starosti vychovu deti (a byly doma a byly samy mezi sebou a jejich komunikace se vyvinula tedy jinak nez muzska ) protoze je po narozeni roky kojily a mely jich nekolik za sebou...

0 0
možnosti

qui n tana

24. 1. 2010 16:58
nadherna ukazka traumat

dekujeme za nadhernou ukazku traumatizovaneho ditete, kterou jste nam tady predvedla. jedine, po cem vase feministicka duse touzi, je konecne dostat oceneni a lasku rodicu, vuci kterym se stale tak ostre vymezujete. misto cteni a psani tech feministickych blabolu byste si radeji mela neco precist o psychologii a vznicich traumat a neuroz vaseho typu, nejlepe doporucuju Arthura D. Janova a jeho Prvotni vykrik.

0 0
možnosti

qui n tana

24. 1. 2010 17:09
Re: nadherna ukazka traumat

"chybejici zazitky z faze v naruci a z toho plynouci nevyslovny pocit odcizeni tam, kde by mel byt zakladni pocit jistoty, podminuji a ovlivnuji vsechno, co jednou z miminka bude."  z knihy Koncept kontinua.

0 0
možnosti

Satyriana

24. 1. 2010 16:55
A pro to všechno,

milá paní Evo, Vám držím palceR^V

0 0
možnosti

V.Hamral.ml

24. 1. 2010 16:19
Palec

A při tom je to tak markantní. Již rodiče nebyli pohlavně vybičovaní do extrému, věnovali se vědě. Jejich životem tedy docházelo spíše k ponižování pohlavních projevů a v tomto prostředí vyrůstá dívka, která je produktem tohoto páru a tak jak už to u mentálně nadaných rodičů někdy bývá byl jejich plod geneticky blíže středu, což bylo ještě podporováno právě tím pohlavně nekřečovitým zázemím. Fakticky jste mnoho jiných možností než být 'trendy' feministkou neměla a nikdo vám to nemůže zazlívat. Však disponujete zdravou mírou intelektu a bojovat za jednu stranu z nepochopení je nedůstojné. Daleko víc byste měla napřít svůj meč směrem, že pohlavní nevyhraněnost NENÍ defektem, ale naopak, že v době tíhnoucí ke glorifikaci intelektu je to rostoucí jev, dokonce nejspíš PERSPEKTIVNÍ, tedy je dost možné, že jste vlajkonošem budoucího stavu populace. PROČ tedy bojovat za práva žen, když o tom to není? ;)

0 0
možnosti