Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eldaha

16. 1. 2010 14:54
Máte pravdu,

ale obávám se, že mnoho čtenářů vás nepochopí. I přesto díky.

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

16. 1. 2010 13:10
Héj rup

Feministky končí tam, kde začíná piáno do druhého patra. To jsem za absolutního fandu těchto 'uvědomělých' ženštin a jsem pro rovnoprávnost všemi dvaceti. Však ať volám, jak volám, vždycky slyším jen: "To musíte vynést vy, protože jste muži!" Feministky končí také tam kde začíná početí. Rád sebou praštím na záda a nechám se dobývat; budu hloubat jestli se mi vůbec chce a když se uvolím, tak ale všechnu ostatní práci na koitu odvede žena. Zlatý časy! Zlatý časy! Depa, feministky mají ty mozkový pleny fakt až na záda a já to říkám pořád....

0 0
možnosti
LB

Irrataki

16. 1. 2010 18:52
Re: Héj rup

Je vidět, že jste se zatím s opravdovou feministkou nesetkal. Jinak byste věděl, že by byla první, kdo nabídne svou pomoc při vynášení onoho piána do druhého patra a i té "práci" na koitu by se klidně ujala. Spousta lidí má pocit, že feministky jsou něco fuj, že jejich cílem je "převzít vládu" nad muži. Jenže ouha. To za co feministky(a nemám na mysli ten docela povedený vtip jménem Feministky.com)  bojují je to, aby k vynášení toho Vašeho piána byly přizvány a spolu s muži ho mohly vynést nahoru nebo aby při již zmíněném koitu mohly chlapa právě povalit na záda a pořádně si zařádit, aniž by byly označeny za "dominy" nebo "perverzačky", protože příště by to bylo zase třeba opačně a aspoň by nebyla nuda.;-)

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

16. 1. 2010 12:58
Hmmm....

Problém mnoha žen je v tom, že nejsou ženy, a problém mnoha mužů je v tom, že nejsou muži. Ženy se v manželství nemohou na muže-bačkory spoléhat a já mám zase vítr z alfachlapovitých ženských. Obávám se, že femismus, ať se pod tím myslí cokoliv, podléhá často jako negace jednoho směru (mužský šovinismus) paradoxu extrému - z jednoho extrému se stává druhý. Server feministky.com o tom humornou formou vypovídá své (ač jsem přesvědčen, že jde v podstatě o velký vtip za účelem reklamy, jisté moudro se tam přece skrývá...), aneb "mužům to osladíme". Je otázka, do jaké míry stojí "rovnost" daná zákonem a koneckonců i zdravým lidským rozumem  v opozici k dělbě mužské a ženské role obzvlášť v rodině. Jsem přesvědčen, že rodina a rodičovství je v jistém smyslu završením života jednotlivce na téhle zemské hroudě a že "být otcem" a "být matkou" je osobním vrcholem mnoha lidí. Jestli toto někdo necítí, prosím, v dnešní společnosti to není nutné.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

16. 1. 2010 13:00
Re: Hmmm....

Myslím si, že vztah záleží na respektu a snaze. Žena je jiná než muž. Rovnost neznamená, že žena musí pracovat stejně jako muž, že muž bude (metaforicky) kojit a rodit, aby to bylo fér.

0 0
možnosti
O

olivita

16. 1. 2010 12:39
Pana Plzáka taky moc nemusím.

K feminismu mám ambivalentní postoj. Oceňuju, že nutí společnost přijmout fakt, že nemůžeme  předpokládat, že na základě příslušnosti k pohlaví budou mít lidé vždy a za všech okolností stejná přání a schopnosti, že skupiny nikdy nejsou homogenní. Na druhou stranu, nesouhlasím s   předpoklady některých feministech, totiž, že všechny rozdíly jsou vyprodukované výchovou ve společnosti. To, co nám dala příroda a to, co z nás dělá společnost je ve vzájemné interakci (pamatuju se na jednu studentku gender studies, která na mě ječela, že i děloha má sociální aspekt...). Navíc mám pocit, že feminismus ženám sice otevřel dveře do tzv. mužského světa, ale že hodnoty, které zůsávají oceňované jsou hodnotami mužskými, tzn., že žena MUSÍ vstoupit do tohoto světa a bojovat mužskými zbraněmi, aby byla uznaná. Kde je  v sociální hierarchii matka šesti dětí? A kde manažerka nadnárodní společnosti? Opravdu si MŮŽEME vybrat, anebo jsme okolnostmi nuceny být mimo rodinu a vydělávat peníze?

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 1. 2010 13:06
Re: Pana Plzáka taky moc nemusím.

ne vsechny rozdily jsou vyprodukovane spolecnosti , ale je jich hodne. No a to jestli si muzeme/nemuzeme vybrat nebo zda vubec exiustuje bejaky vyber, je preci otazka spolecnosti. Ne biologie.

0 0
možnosti
F

Fumu

16. 1. 2010 12:16
Grafo

mansko feministický blábol ošklivé ženské;-D

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 1. 2010 11:56
jinak Saudkova

je pro mnohe muze idealem. neustale opakuje do eteru ze neni feministka a absolutne ne, ne, ne. Panum se mlzi ocicka nadsenim. Ovsem v realite je to opravdu s ni "fajn".

Chodila se Saudkem a pak si vzala jeho syna. A tatinkovi Saudkovi zabavila prava na vlastni dilo, ktere ma velmi velmi slusnou hodnotu.

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 1. 2010 11:53
ne nesekl jste se

jinak pro me je fascinujici termin "vladnout v domacnosti". Vladce si predstavuji jinak, ze ostatnim nakupuje,. pere vari jidla a popripade je osetruje. V podstate ta "vlada" je prace navic a "vladnout" se da asi jen v tech dimenzich, bud nejdriv vyprat a pak uvarit nebo obracene. Byt tady podruzenym vladce je kupodivu vyhoda. Ne?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

16. 1. 2010 11:31
hm.....,ale jo

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.