Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MikrobK1

27. 7. 2009 12:54
Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

(hlavně v nepoužívání antikoncepce), tak by naše Země byla v horizontu několika málo desetiletí zcela přelidněna. Začaly by boje o vodu, o prostor, a to často ve jménu různých Bohů. Začaly by epidemie, hladomory, ještě větší ničení přírody, protože naše planeta neuživí 20 miliard lidí, k čemuž by chování podle HPŽ jednoznačně vedlo.

HPŽ se totiž absolutně mýlí v jedné věci: A to v tom, že sexuální pud lze stoprocentně ovládnout. Nelze. Dokazuje to evoluční teorie A JE TO TAK. Důkazy jsou všude okolo nás. (Oni tomu říkají Satan. Zajímavé, jak tom drtivě nad Bohem vítězí).

A protože vycházejí ze zcela špatných předpokladů, je jejich program nejen špatný, ale vedl by přímo ke katastrofám z přelidnění.

0 0
možnosti
J

jjs

28. 7. 2009 9:39
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Ad přelidněnost země. To je teze, která byla dávno opuštěna. Růst lidské populace se v určité fázi zastaví. Navíc existují propočty, že země uživí mnohonásobně více lidí, než bude konečné číslo lidké populace. Dvacet miliard lidí tu nikdy nebude.

Ad sexuální pud. Evoluční teorie nedokazuje ohledně sexuálního pudu nic. Je empiricky ověřené, že člověk jej dokáže ovládat, když chce. Musí ale chtít, což lze ve společnosti adorující nevázaný sex těžko.

Závěr: přelidnění není žádná hrozba, člověk jako rozumný tvor dokáže podřídit své pudy rozumu.

0 0
možnosti
M

MikrobK1

31. 7. 2009 12:23
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Znáte vůbec dobře evoluční teorii? Četl jste například knihu Sobecký gen?  To, že tisíce katolických kněží sexuálně obtěžují chlapce i dívky

dokazuje, že sexuální pud prostě zvládnout nejde (církev snad neadoruje

nevázaný sex) a celibát je závažnou příčinou těchto ostudných činů.

Církev si může dovolovat vynášet do nebes sexuální "čistotu" a celibát, protože moc dobře ví, že to nefunguje. Jinak bychom podle receptů Sv. Pavla už dávno vymřeli. Sama církev přiznává, že nedodržování celibátu je jedním z jejích největších problémů.  Celibát je nepřirozený. A když se píše v Bibli, že bude zachráněno 144000 těch, kteří se neposkvrnili ženami (fuj), je to jen další biblický nesmysl a slabomyslná urážka žen. Tam, kde je znemožňována sexuální výchova a zatracována antikoncepce, tam je více umělých potratů.

Přelidnění samozřejmě nenastane, protože má dobře fungující samoregulující prvky: války o prostor, o zdroje, o vodu, náboženské války, epidemie nemocí, hlad...

0 0
možnosti
J

jjs

3. 8. 2009 10:50
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Sobecký gen, to má být jako ta evoluční teorie? To snad ne.

Zneužívání, celibát atd. nechám raději stranou, vy máte své informace (špatné), které si zřejmě nenecháte vzít.

Jen by mne zajímalo, kde jste vzal těch 144 000 zachráněných pro neposkvrněnost se ženami? Víte, co zkuste si tu pasáž přečíst ještě jednou. Hrajete si na znalce Bible, ale toto svědčí spíš o tom, že jste Zjevení vůbec nečetl.

0 0
možnosti
M

MikrobK1

10. 8. 2009 19:24
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Zj 14,3-4 Tak jsem si to přečetl ještě jednou: "A zpívali jakoby novou píseň před trůnem a před těmi čtyřmi bytostmi a před těmi starci; a nikdo se tu píseň nemohl naučit, jedině těch sto čtyřicet čtyři tisíce vykoupených ze země. To jsou ti, kteří se neposkvrnili se

ženami, neboť jsou panicové. To jsou ti, kteří následují Beránka,

kamkoli jde; ti byli vykoupeni z lidí jako prvotiny Bohu a Beránkovi."

Máte asi pravdu, zřejmě žádné zneužívání dětí katolickými kněžími nebylo. Celibát je přirozený a pochopitelně snižuje lidem sexuální napětí, takže díky němu ta zneužití vlastně nebyla. Ve Zjevení výše uvedené dva verše vlastně vůbec nejsou, jen Váš Bůh ví, kde jsem to vlastně četl. Už vím, Země byla stvořena před 6000 lety, asi tak někdy v říjnu 4004 před narozením Krista. Omlouvám se za mé dřívější špatné informace.

A samozřejmě, Sobecký gen není o evoluční teorii, ale je to jen kuchařka lehkých víkendových jídel. Popletl jsem si to. Bůh ví, co jsem četl.

0 0
možnosti
J

jjs

12. 8. 2009 14:38
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Ano, celibát je přirozený a zneužívání dětí u kněží se vyskytuje v menší míře, než u učitelů, kteří v celibátu nežijí.

Ano, kdo slibuje celibát slibuje sexuální čistotu, kterou nemá porušovat, proto ve zjevení stojí o celibátnících:

"To jsou ti, kdo neporušili svou čistotu se ženami a zůstali panici."

To neznamená, že ti, co neslíbí čistotu, nemohou se ženami nic mít. Že máte překlad Bible, z něhož vám díky neznalosti kontextu vyplývá neúcta k ženám, za to si můžete jen sám.

0 0
možnosti
M

MikrobK1

12. 8. 2009 16:28
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Překlad Zj byl z Nové Kralické Bible. Můžeme zkusit Jehovistickou: 

"To jsou ti, kteří se neposkvrnili se ženami; jsou vskutku panenští." Váš překlad je z ekumenického vydání Bible, která se snaží doplněním slova "porušit" o jiný smysl, i když je to těžké. A stará Bible Kralická? "Totoť jsou ti, kteříž s ženami nejsou poškvrněni; panicové jsou." Pročpak se to netýká také žen: "To jsou ty, které se neposkvrnily s muži a zůstaly pannami." Je to kvůli mužskému šovinismu Pavla, nebo Jana? A i anglický text je velmi jasný: These are they who were not defiled with women: for they are virgins (New Advent Bible).

Jo, pokud by byl celibát přirozený, tak jsme už dávno vymřeli. Kde je prosím statistika, která porovnává procento učitelů a kněží, zneužívajících děti?

Těžko se mi argumentuje s člověkem, který je schopen zapřít nos mezi očima.  (Např: Sobecký gen není o evoluční teorii).

Doporučuji všem si přečíst tento článek:http://tippelt.wordpress.com/category/publicistika/sex-pod-talarem/

0 0
možnosti
M

MikrobK1

12. 8. 2009 16:50
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Vaše vysvětlení textu Zj podle ekumenického překladu je nesmyslné, protože i tam zůstal dodatek, že tito vzácní a čistí jedinci zůstali PANICI. Ale ti, co neslíbí Čistotu, mohou podle Vás tedy se ženami něco mít, jenže kvalifikaci stejně nevyhoví, neboť nezůstanou panici. A tak nemohou být vybráni do prvosledového vykoupení pro prvních 144000 výhradně MUŽŮ, PANICŮ, a ať si hrajete se slovíčky jak chcete, budou diskvalifikováni. Zkuste si to prosím v tom Vašem jedině správném překladu přečíst ještě jednou, ať jste příště lépe připraven. Anebo byste mohl do příštího překladu Bible doporučit, aby se vynechal text "a zůstali panici", abyste s tím pak už neměl problémy.

Podobně jako se z Bible vypustil třeba konec verše 6,11 z Markova evangelia: "... na svědectví proti nim. Amen, pravím vám: Lehčeji bude Sodomským a Gomorským v den soudný než městu tomu.", i když zrovna zde nebyli upravovači důslední, protože v Matoušovi tuto výhružku těm městům, které nepřijmou Krista, vymazat zapomněli.

0 0
možnosti
M

MikrobK1

10. 8. 2009 19:27
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Jste katolík?

0 0
možnosti
J

jjs

3. 8. 2009 10:51
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Máte pravdu, tam, kde je autentická sexuální výchova, tam klesá počet potratů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.