Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fétus

1. 8. 2009 15:04
Hola

Tak je vidět že se Paní Hauserová v této okurkové sezóně dotkla něčeho velmi zajímavého.  Co dodat ke článku? Velmi ubohé!!

0 0
možnosti
M

MikrobK1

27. 7. 2009 12:54
Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

(hlavně v nepoužívání antikoncepce), tak by naše Země byla v horizontu několika málo desetiletí zcela přelidněna. Začaly by boje o vodu, o prostor, a to často ve jménu různých Bohů. Začaly by epidemie, hladomory, ještě větší ničení přírody, protože naše planeta neuživí 20 miliard lidí, k čemuž by chování podle HPŽ jednoznačně vedlo.

HPŽ se totiž absolutně mýlí v jedné věci: A to v tom, že sexuální pud lze stoprocentně ovládnout. Nelze. Dokazuje to evoluční teorie A JE TO TAK. Důkazy jsou všude okolo nás. (Oni tomu říkají Satan. Zajímavé, jak tom drtivě nad Bohem vítězí).

A protože vycházejí ze zcela špatných předpokladů, je jejich program nejen špatný, ale vedl by přímo ke katastrofám z přelidnění.

0 0
možnosti
J

jjs

28. 7. 2009 9:39
Re: Pokud by se všichni chovali podle HPŽ

Ad přelidněnost země. To je teze, která byla dávno opuštěna. Růst lidské populace se v určité fázi zastaví. Navíc existují propočty, že země uživí mnohonásobně více lidí, než bude konečné číslo lidké populace. Dvacet miliard lidí tu nikdy nebude.

Ad sexuální pud. Evoluční teorie nedokazuje ohledně sexuálního pudu nic. Je empiricky ověřené, že člověk jej dokáže ovládat, když chce. Musí ale chtít, což lze ve společnosti adorující nevázaný sex těžko.

Závěr: přelidnění není žádná hrozba, člověk jako rozumný tvor dokáže podřídit své pudy rozumu.

0 0
možnosti
VD

všd

27. 7. 2009 1:12
Autorka je plná nenávisti

Měla by si uvědomit, že potraty jako první začaly podporovat totalitní režimy, konkrétně leninský SSSR. Jedinou demokratickou zemí, které povolila potraty v meziválečném období, bylo Švédsko.

Pokud je odněkud blízko k plynovým komorám, jak píše, potom to je od jejích názorů, a obecně od nenávistného feminismu. Doporučuji prostudovat tento článek: http://stodola.blog.idnes.cz/c/93807/Kdo-si-dela-srandu.html

a tyto stránky: stopfeminismu.cz

Ostatně soudružka Hauserová se považuje za spisovatelku, ale psaní ji neuživí. Potom není divu, že nenávidí svět kolem sebe ...

0 0
možnosti
LV

xchickox007

27. 7. 2009 17:24
Re: Autorka je plná nenávisti

Všd je spekulant, který vše co uznávají vyspělé státy jako USA, VB anebo třeba Francie má potřebu označovat nenávistí.

Nazývat někoho soudruhem bez ověřených faktů je mimo. Pro VŠD upozorňuju, že potraty nejsou komunistický výmysl a spolehlivě fungují v západních zemích.

To že tady část ŘKC chce nastolit katolickou diktaturu nesmí český národ dopustit.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

25. 7. 2009 19:18
Katolíci a HPŽ

Ukázka z ultrakatolického fóra příspěvek ke zdejšímu článku ukazuje jak jsou fanatici organizovaní:faun napsal:A nestálo by za to napsat i pár mailů či dopisů přímo do redakce MF Dnes?Že internet je plný všeho možného, že paní Hauserová je mírně řečeno hloupá, jsem věděl. Ale že něco takového jsou schopni otisknout v celostátním deníku mě fakt šokovalo.odpovídal STodola:No, možná jo. Měla by vzniknout organizace, která se bude přímo vyvracením bludů v médiích zabývat. S touto ideou tu přišel Radomír Malý. Dělat to neorganizovaně je neefektivní. Možná by mohlo jít o něco na způsob kongregace, společenství, bratrstva s prvním profesionálním), druhým (modlitebním) a třetím (laickým, amatérským) řádem. Apoštolát na internetu dělají zatím spíš divoce jednotliví laici.

0 0
možnosti
VD

všd

26. 7. 2009 22:37
Re: Katolíci a HPŽ

http://www.facebook.com/pages/Josef-Plojhar/99976462025

Jsi dost podobný Plojharovi. Pocházíš z obce, kde má KDU-ČSL nadpoloviční většinu hlasů ve volbách a většina občanů chodí každou neděli do kostela, ale z nějakého důvodu cítíš k původnímu prostředí averzi. Ale to jsme už spolu řešili, na tom "ultrakatolickém" (jak vůbec odlišuješ katolíky od ultrakatolíků, to jsi ještě nevysvětlil) fóru ;)

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

24. 7. 2009 23:53
Potrat jednoduše vraždou je...

... zmiňovaný agitační leták nejspíše nebyl žádným intelektuálním dílkem, ovšem hloubka Vaší argumentace, paní Hauserová, se od něj asi mnoho neodlišuje. Smrskla jste to všechno do takové technicko-praktické roviny. Početí, narození, smrt. Jako koupit mlíko nebo vyřídit cosi na poště... handrkovat se s pošťačkou, že mám sama právo rozhodnout o převzetí zásilky, že v žádném případě nenechám za sebe rozhodovat souseda, u kterého dopis nechala...

Zkušenost ukazuje, že tento "technicko-praktický" přístup měl k těm plynovým komorám (které zmińujete) kratší cestu, než moralistické vzdychání tradicionalistů. Byť se zdálo momentálně sympatičtější, modernější a "praktičtější"...

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

24. 7. 2009 22:24
církev

jednoduše zabíjela děti, dospělé a bezvěrce se samozřejmostí řezníků a s geniální výmluvou. To my ne, to je boží vůle že ti musíme useknout palici. To bylo samozřejmě v pořádku. Zneužívání dětí, homosexualita a pedofilie je oukej, protože je to přece v rukou boha. My, ne to my za to nemůžeme...to on...já nic. Církev prala špinavý prachy, kradla a zneužívala lidských slabostí. Církev zabíjením svět připravila o víc lidí než připraví potraty...Hezký den všem, kteří nesvádí své slabosti na vyšší moc...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

25. 7. 2009 0:18
Re: církev

Církev také současně stála u zrodu historicky nejsvobodnější civilizace dějin. Té evropské. Vytvořila páteř vzdělání, prvních věd a výzkumu, umění, po celá staletí ho jako jediná udržovala. Mimo Evropu mírnila vraždění původních obyvatel světskou mocí, učila je základům hygieny, léčila je, učila je sít a sklízet, aby nehynuli hladomory, jako po věky před tím. Tím zachránila miliony. Šířila jednoduchá morální pravidla, která se stala normou civilizované společnosti a tím ji odělila od barbarských kmenů, praktikujících lidské oběti, krvesmilstvo, kanibalismus, apod. Kolik obětí tím zachránila? Byla to ona, která stála v čela tlaku na zrušení otroctví svou revoluční tezí, že všichni lidé jsou si před Bohem rovni, nebo za zrovnoprávnění ženy, která byla ve starověku na rovni dobytka... Tím vším Církev byla - vedle upalování čarodějnic a křížových výprav. Je totiž tvořena nedokonalými lidmi, jako jsem já nebo Vy. Kteří pro své slabosti vyšší moc spíše neposlouchají. Často spíše bohužel...

0 0
možnosti
LV

xchickox007

22. 7. 2009 23:31
Ultrakatolíci

"Pan Stodola napsal reakci na primitivní pamflet

paní Hauserové. Všechny příznivce pro-life vyzývám, aby na něj koukli a

případně klikli na karmu, ať iDnes.cz vidí, že jeho blogy mohou oslovit

i slušné lidi."

Cituji s jednoho ultrakatolického serveru. Bigotním  katolíkům nestačí pohled nezaujatého čtenáře musejí si zvyšovat hodnocení článků vzkazama na radikálních serverech, a ještě degradovat slušné lidi.Slušní lidé mají s ultrakatolicismem společného asi tolik co Hitler s Židy.Ultrakatolíci se snaží ty slušné taky vymýtit.

0 0
možnosti
M

MikrobK1

26. 7. 2009 17:25
Re: Ultrakatolíci

Pan Svoboda se bojí diskuse.

Je pan Svoboda katolík?

0 0
možnosti
LV

xchickox007

22. 7. 2009 9:23
Hpž je útočné hnutí bez argumentů, které jde cestou represe

Paní Hauserovou neznám, ale z článkem zcela souhlasím.HPŽ nejenomže nemá podporu napříč politickým spektrem, ani odborníků (max. pár fanatických věřích) Jinak na http://stodola.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=93807&bk=9542 vznikl článek fanatika Stodoly, který je víc než o faktech a pravdě plný napadání autorky...

anebo dalšího fanatika Pospíšila http://cinik.signaly.cz/0907/pamflet-pani-hauserove

Jinak zajímavé srovnání: Účast na pochodu pro život byla tenhle rok cca 1200 lidí. Demostrace proti státním maturitám cca 5000tis. lidí, nebo Obama taky 4-5tis. lidí.

Nejsem zastánce potratů, jistě je to špatná věc. Ale jejich kriminalizaci, manipulaci a pohledů alá HPŽ by měl národ dát najevo co si o nich myslí a smést je z veřejného dění. Protože ono se totiž může klidně stát, že pokud by se podobní fanatici a manipulátoři dostali k moci, nebudem moct si za pár let vybrat antikoncepci, sex bude jen pod dohledem probačního úředníka z HPŽ a za počet dětí menší než 5 bude pokuta.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

22. 7. 2009 12:41
Re: Hpž je útočné hnutí bez argumentů, které jde cestou represe

R^

0 0
možnosti
HA

hrabě Artstetten

21. 7. 2009 20:27
Co této dámě vzkázat?

Snad jen to, že HPŽ má zcela objektivně naprostou pravdu, zatímco názory madame Hauserové jsou pod jakoukoli kritiku. Je až s podivem, s jakou vehemencí a arogancí lidé, jako je autorka, stojí na straně vraždění nejbližších členů rodiny - dětí a rodičů. A to nikoli z nějakých vznešeně se tvářících důvodů, ale zcela nepokrytě pouze kvůli sobectví a požitkářství. Jsem disgustován.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

21. 7. 2009 23:33
Re: Co této dámě vzkázat?

Vy buďte klidně třebas degustován;-D, ale na faktu, že v tomto případě není mimo autorka, ale pomatení fanatici z HPŽ, pranic nezměníte. Nevím, kde jste byl na tom vraždění nejbližších, ale mě osobně z autorčina textu vychází, že ono právo na eutanazii požaduje především sama pro sebe!!! (ale možná nečtu dost pečlivě, kdo ví...:-P)

0 0
možnosti
M

MikrobK1

21. 7. 2009 14:54
Největší potratář je Bůh

http://zdravi.idnes.cz/spontanni-potrat-bezna-zalezitost-duo-/zdravi.asp?c=A071220_115019_zdravi_bad

Během roku 2006 potratilo spontánně až 13 300 žen....

Velká většina raných spontánních potratů je způsobena genetickou vadou plodu.

Chyba tedy nejčastěji leží na straně chromozomů, které se špatně zdvojily a staly se příčinou těžkých vývojových vad plodu. Bohužel vedou tyto zásadní vady k ranému samovolnému potratu. Jak tvrdí odborníci, v prvních třech měsících jsou spontánní

potraty běžné.

0 0
možnosti
MK

ujo2

21. 7. 2009 20:58
Re: Největší potratář je Bůh

Ostatně si myslím, že takováto debata nikam nevede, protože bychom se stejně tak dobře mohli podívat na to, čím jsou asi tak způsobené genetické vady plodu  atd. atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.