Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

10. 1. 2011 15:40
Já mám děti ráda.

Ale nechtěla bych s nimi bydlet. :-)

0 0
možnosti
AS

Ambra st.Clair

2. 5. 2009 18:36
Také je nenávidím

Musím souhlasit úplně se všemyi,kdo si zde stěžuje na ty slintající a smrdící tvory.Obtěžují všude,kvůli kočárkům ani pomalu neprojdete,nehledě na to,jak křičí v letadle a rávo pod okny a ne jen ráno,prostě jednou větou,ráno by se měli zavřít do k tomu určených hlídacích prostor a vypustit večer,až normální lidi nebudou rušit.

0 0
možnosti
L

Lou.

10. 1. 2009 19:14
mno

K detem na verejnosti jsem tolerantni...ale za nic na svete nebudu tutinkat nuninkat a pitvorit se...pokud nejsou me vlastni, nic moc k nim necitim

0 0
možnosti
A

AlBunda

17. 12. 2008 23:21
no jo no

pak se divíte,že vás převálcují muslimové apod.těm totiž není zatěžko děti mít.A světe div se,oni dokonce ty děti mají rádi a neobtěžují je!Ty poznámky o dětech v letadle jsou trapné,na tohle se víc nic říct nedá.Nebudu psát,kolik mám dětí,stejně byste mi to nevěřili...

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

18. 12. 2008 0:00
Re: no jo no

oni nas neprevalcuji, ale absorbuji a dobre udelaji. zapadni civilizace se v sve zkazenosti uz ani nechce branit (pro nacky: nemyslim ted zabijenim muslimu). ne Pan od nas, ale my od Pana jsme se odvratili a ted musime pocitit jeho spravedlivy hnev.

0 0
možnosti

black.v.

15. 12. 2008 9:27
Ještě poznámka...

Ten článek je hlavně o toleranci a o právu říct, že něco nemám rád a že mě to obtěžuje. Chápu, že řvoucí děti na veřejnosti nejsou nic příjemného, obzvláště, když jsou cizí, ale je poměrně hodně lidí, kteří se cítí být na veřejnosti obtěžováni starými lidmi,  jejich pomalostí a nesoustředěností... A zatímco mimina už nikdy nebudeme, tak starý člověk, který si potřebuje udělat nákup a přitom nemůže u kasy najít ani peníze jednou možná budeme. A pak budeme hodně rádi, když lidi kolem k nám budou tolerantnější, než tady v tomhle článku.

0 0
možnosti

black.v.

14. 12. 2008 17:47
děti do rezervací!

Mno...i matka s ročním dítětem by občas ráda vylezla z bytu a zašla se podívat třeba na hrad. A je dost možné, že nemají babičku. Má se snad doma zazdít, dokud si dítě neprojde svým nespacím obdobím, slintacím obdobím, batolecím obdobím, negačním obdobím...aby pak v jeho zhruba šesti letech vylezla znovu mezi lidi a připadala si jak dement, který už neumí nic jiného než klechtat sunar a dávat antibiotika?

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

14. 12. 2008 18:54
Re: děti do rezervací!

R^

0 0
možnosti
LU

pidla

6. 12. 2008 12:21
Kaaarma,

bohužel jsem tento článek objevila až nyní, jinak bych vás nadšeně podpořila již dříve. Mám cukrárnu mezi školami a školkami, takže věřte, že vím, o čem je řeč. A je mi 46 , děti mám již odrostlé, vnoučátka naštěstí v nedohlednu, jak ve skrytu duše doufám. A klidně říkám, že mimino, batole atd. jen prohlídnout ,pochválit a dost. Jsem Kruela a je mi to jedno. A nevím, jestli se budu ještě ochotně angažovat ve výchově svých budoucích vnoučátek, to ukáže čas a příroda.R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
G

GalileoGalileovič

27. 11. 2008 21:28
aha, hauserová

Opět jen "čtivě" obhajuje svou nechuť k dětem, nic nového Rv

0 0
možnosti
J

jm522

9. 11. 2008 0:30
Děti

V životě mladé maminky nastává spousta situací, kdy prostě svoje dítě musí ssebou "tahat", jak se roztomile pí autorka vyjadřuje. Má snad roční dítě nechat samotné doma ? Nechci zaplevelovat diskusi takovými klišé jako "děti jsou naše budoucnost", ale buď jak buď - je to svatá pravda. Paní H. nemá ráda děti, nemá ráda vědce, co se ještě v dalších příspěvcích dozvíme ?

0 0
možnosti
K

kovakyj

5. 12. 2008 13:48
Re: Děti

Zase jedna vztahovačná - určitě není nutné tahat roční dítě do muzea, na zámek, do normální hospody, ....

každý si zaručeně vybaví x dalších míst, kde si nesoudní rodiče se "svou budoucností" dokaží dělat nároky na ohledy veškerého okolí, protože oni mají přece s sebou díííítě.

Nikdo nezpochybňuje, že v případě nutnosti je třeba vzít potomka s sebou na úřad, k doktorovi, apod. Ale na všech takových místech by rodič měl především brát ohledy na okolí, a ne automaticky předpokládat, že všichni budou u vytržení z toho, že vedle nich 2 hodiny něco vříská nebo blinká, šmátrá na ně upatlanejma pracičkama, nebo nedej bože vyžaduje spolupráci při stavění kostiček, které pak s veselým jásotem, za ohromného rachotu sráží na podlahu. (Zážítek zrovna ze včerejška - čekárna u dětskýho a byli tam tři, takže se navíc ještě honili kolem stolu). A vo tom to je.

0 0
možnosti
O

Oli5

7. 11. 2008 20:35
Jeden od šťasné matky...2

Jak z toho ven? Těžko - dětí je prostě hodně a místa (v MHD i všude jinde) pořád stejně. Tak prosím - buďme k sobě ohleduplní. My, maminky, snažme se být s dětmi tam, kde se ony i my cítíme dobře a kde jsme vítaní. A vy ostatní, pochopte, že maminky začátečnice se občas cítí hůř než ti, kteří jsou "obtěžováni".

0 0
možnosti
V

vlksamotar15

9. 11. 2008 0:54
Re: Jeden od šťasné matky...2

:-(Je smutne, ze se musite omlouvat lidem za to, ze jsou obtezovani pritomnsti malych deti. Oni sami se zrejme narodili jiz dospeli, moudri a ohleduplni. Co na tom, ze jim chybi jine podstatne charakterove vlastnosti, jako je pochopeni, tolerance a trochu nadhledu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 380
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2104x
Spisovatelka, publicistka, překladatelka na volné noze, původně bioložka, v současnosti přírodní zahradnice a ekoložka, www.hauserova.cz. Jako editorka jsem vymyslela a dala dohromady Encyklopedii soběstačnosti 1-3 a totéž jsem v letech 2014-2021 dělala s edicí brožurek Klíč k soběstačnosti, viz e-shop na www.permakulturacs.cz. Radím s plánováním a osazováním nízkoúdržbových přírodních zahrádek, viz www.prirodni-zahradky.cz. Mé minikurzy přírodního zahradničení najdete na www.naucmese.cz.

Pokud byste chtěli dostávat můj měsíční permakulturně-ekologický zpravodaj Permatruhlík, nebo pokud byste mi chtěli cokoli sdělit, pište na evahauserova@gmail.com.